nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Lokalne volitve 2010 :: Podpalmo.si

Petek, 15. Oktober 2010
Poslanka SD zanika navedbe IJN
Poslanka Socialnih demokratov v Državnem zboru RS Breda Pečan odločno zanika navedbe, ki jih je v sporočilu za javnost 14. oktobra 2010 navedla politična stranka Izola je naša. Navedbe o dogovorih z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem o odpravi zapore ceste iz Izole v Koper čez Markovec so popolna neresnica in insinuacija, ki je za nameček podkrepljena s staro fotografijo iz leta 2008 in s fotomontažo.
Podpalmo.si > Politika Izola
Četrtek, 14. Oktober 2010
Igor Kolenc v drugi krog s podporo petih strank in liste Združeni za Izolo
Na današnji novinarski konferenci neodvisnega kandidata za župana Izole Igorja Kolenca v palači Manzioli so predstavili aktivnosti v kampanji in podpornike v drugem krogu županskih volitev. Podporo so mu poleg stranke SD izrazile še stranke DeSUS, Oljka, Zares, Istra-Istria in lista Združeni za Izolo.
Podpalmo.si > Politika Igor Kolenc
Torek, 12. Oktober 2010
Kako lahko izginejo glasovnice?
Socialni demokrati smo sinoči vložili pritožbo na Občinsko volilno komisijo, danes pa vlagamo še kazensko ovadbo na policijo zoper neznanega storilca zaradi suma odtujitve glasovnic ob volitvah za občinski svet na volišču »Osnovna šola Livade« dne 10. 10. 2010 in suma vloma v omaro Občinske volilne komisije dne 11. 10. 2010, kjer so bile shranjene glasovnice s tega volišča.
Podpalmo.si > Politika Občina Izola
Torek, 12. Oktober 2010
Volilna komisija našla izgubljene glasovnice iz OŠ Livade
Zgodba o 60 zgubljenih glasovnicah iz volišča OŠ Livade je včeraj dobila svoj epilog, ki je pomenil tudi manjšo spremembo glede svetniških mest. Na volilni komisiji, ki jo vodi Monika Mavsar so se po večernem zasedanju odločili, da se je volilni odbor zmotil pri seštevku in zapisu. V Občinski svet tako po preštetih glasovih vstopa stranka Oljka namesto SLS.
Podpalmo.si > Politika Izola
Petek, 8. Oktober 2010
Karl Erjavec v Izoli o pokojninski reformi
Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec, ki se je povzpel na 3. mesto na lestvici Vox populi - priljubljenosti med politiki v Sloveniji, je bil v sredo gost večera v hotelski restavraciji Hotela Delfin v Izoli, kjer je govoril o aktualnih problematikah v državi. Erjavec se je v govoru dotaknil tako pokojninske reforme kot zdravstvene reforme.
Podpalmo.si > Politika Izola
Torek, 5. Oktober 2010
Se Klokočovnik boji soočenja v Kortah?!
Danes bo soočenje izolskih županskih kandidatov na podeželju. Zelo vprašljiva je prisotnost kandidata IJN in sedanjega župana Dr. Klokočovnika na soočenju v Kortah. Kot smo imeli priložnost videti je župan vehementno mahal s papirjem, na katerem mu je občinski odvetnik Dr. Aleksij Mužina napisal pravno mnenje, da člani stranke ne smejo organizirati volilne shode v prostorih krajevne skupnosti.
Podpalmo.si > Politika Izola
Ponedeljek, 4. Oktober 2010
Izolske predvolilne zgodbe in soočenja
Že v četrtek zvečer se je udarila osmerica kandidatov, ki se poteguje za mesto župana Izole. Glavne tematike, ki so se jih kandidati dotaknili, so bile davek na nepremičnine, turizem in socialne tematike povezane s priseljevanjem tujcev v mestece, ki je tudi zaradi gospodarske krize ostalo brez industrijskih paradnih konjev, kot sta bili Mehano in Delamaris.
Podpalmo.si > Politika Izola
Četrtek, 23. September 2010
Lista Mef in Izolani pričakuje izboljšanje rezultata na letošnjih volitvah
Člani liste Mef in Izolani začenjajo svoje tretje mandatno obdobje na izolski politični sceni. Lista Izolani je interesna skupina, ki sicer deluje kot stranka, saj se člani in podporniki redno srečujejejo na različnih tematskih pogovorih in sestankih. Organizirali so tudi predstavitve svojih stališč in različne dogodke, vključno s kulturnimi prireditvami. Sicer se pa to dogaja pod okriljem Društva Izolani.
Podpalmo.si > Politika Izola
Sreda, 7. Julij 2010
Srečko Gombač - županski kandidat Zares za Izolo
Občinski odbor stranke Zares je v izolskem kulturnem domu predstavil svojega kandidata za župana. To je Srečko Gombač, ki je bil v preteklosti zaposlen v turizmu, ukvarjal pa se je tudi s podjetništvom in publicistiko. Kot je razložila predsednica OO Zares Izola, Breda Medved, so v stranki evidentirali dva potencialna županska kandidata, Flavia Bonina in Srečka Gombača, bolj primeren pa se jim je zdel slednji.
Podpalmo.si > Politika Izola
Torek, 25. Maj 2010
Adler: Izola potrebuje profesionalnega župana!
V petek je bila tiskovna konferenca območne organizacije LDS Izola, na kateri so predstavili svojega kandidata za župana. To je Davorin Adler, direktor hčerinske družbe Merkurja v Italiji.
Podpalmo.si > Politika Izola
Četrtek, 8. April 2010
Nardin prvi uradni kandidat za župana Izole
Na podlagi visoko postavljenih ciljev, ki jih ima stranka SDS v Izoli, so v stranki za županskega kandidata soglasno podprli mag. Radivoja Nardina.
Podpalmo.si > Politika Izola
 
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]