nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 14. Maj 2013
Mame preverile kvaliteto izolskih paštet
V soboto, 11. maja 2013, je 18 mam zmagovalk natečaja "Mame potrjujejo" iz celotne regije, opravilo skrben pregled Argetine tovarne. Po pregledu celotnega procesa - od vhodnih surovin, specifikacij surovin, celotnega postopka proizvodnje, sterilizacijskega procesa, preizkušanja in pakiranja - so mame s svojim podpisom potrdile Argetino kakovost in ji s tem podelile pečat "Mame potrjujejo".
Podpalmo.si > Gospodarstvo Droga Kolinska
Ponedeljek, 29. April 2013
Pobude Izole je naša
Stranka Izola je naša je na pretekli seji občinskega sveta občine Izola podala naslednja vprašanja in pobude. Nanje pričakujemo odgovore na naslednji seji. Menimo, da so ta vprašanja in pobude pomebne za občane. Kajti razrešitev določenih problemov in vprašanj, bo omogočila kvalitetnejše življenje občanov in občank, tako za posameznike kot za celotno občino in njene prebivalce.
Podpalmo.si > Politika Izola
Torek, 23. April 2013
V Izoli bodo predstavili karierno načrtovanje
Zavod Triumf v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze na Primorskem Koper (KCUP), katerega soustanovitelj je Študentska organizacija Univerze na Primorskem, v občini Izola organizira serijo brezplačnih dogodkov za mladino v okviru projekta "Karierno načrtovanje in svetovanje".
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
Četrtek, 18. April 2013
Več kot 40 litrov krvi!
Študentske krvodajalske akcije "Častim ½ litra!", ki so jo v preteklih dveh dneh pripravili PreProstoVoljni, skupina mladih prostovoljcev, ki delujejo v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem, se je udeležilo 80 študentov krvodajalcev, od tega kar 36 takšnih, ki so prvič darovali kri. Mladi krvodajalci so v dveh dneh skupaj darovali nekaj več kot 40 litrov krvi.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Torek, 16. April 2013
Drugi Festival oranžnih vin v Izoli
V petek, 26. aprila, bo na Manziolijevem trgu v središču Izole in v tamkajšnji renesančni palači Manzioli v popoldanskih urah potekal drugi Festival oranžnih vin. S svojimi vini se bo predstavilo 55 vrhunskih vinarjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Srbije in Gruzije.
Podpalmo.si > Družba Izola
Ponedeljek, 15. April 2013
Študentje imajo krvi za šenkati
V sklopu Študentskega krvodajalskega tedna s sloganom "Častim ½ litra!" pripravlja Študentska organizacija Univerze na Primorskem, v okviru projekta PreProstoVoljni, krvodajalsko akcijo na Obali. Krvodajalska akcija bo na Primorskem potekala jutri, 16. aprila od 7.30 do 12.00 in v sredo, 17. aprila 2013 od 9.00 do 12.00 na centru za transfuzijsko dejavnost Splošne bolnišnice Izola.
Podpalmo.si > Družba Splošna bolnišnica
Četrtek, 11. April 2013
Biblija o ladjarski dediščini Obale
Izšla je izjemna monografija o tradicionalnih plovilih istrske in s tem tudi slovenske obale, ki nadvse pomembno oživlja izginjajočo "pomorskost" tega prostora. Obsežna monografija je prvenec na področju istrske tradicionalne lesene gradnje plovil in edini strokovni in temeljiti pregled tradicionalnih plovil istrske obale.
Podpalmo.si > Družba Izola
Sreda, 10. April 2013
Kvačkanje v Mestni knjižnici Izola
V Mestni knjižnici Izola imamo v vitrini ustvarjalnosti novo razstavo: uporabne in okrasne predmete v prostem času kvačka Izolanka Tamara Mikin, naša zvesta bralka, ki se vsako leto udeleži tudi bralne akcije Primorci beremo.
Podpalmo.si > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 8. April 2013
V Ljubljani bo dišalo po Slovenski Istri
V soboto, 13. aprila bo v Ljubljani na Pogačarjevem trgu (centralna tržnica) zadišalo in zadonelo po slovenski Istri. Dopoldan se bo namreč na prireditvenem prostoru predstavila ženska pevska skupina Cvet v laseh pod vodstvom Marjetke Popovski iz Izole.
Podpalmo.si > Družba Izola
Petek, 5. April 2013
Eko reli med Ljubljano in Izolo
Čez teden dni bo potekal tretji Eko reli, ki se bo pričel v Ljubljani in zaključil na izolskem Belvederju. Reli organizira društvo Planet Zemlja. Letošnji EKO reli bo potekal v petek, 12. aprila. Pričel se bo na parkirišču pred gostiščem Livada v Ljubljani med 9. in 10. uro, zaključil pa na parkirišču pred hotelom Belvedere nad Izolo med 12. in 13. uro.
Podpalmo.si > Družba Izola
Sreda, 3. April 2013
Rdeča nit v Izoli
V petek se v Manziolijevi palači v Izoli in Galeriji Taktil v Izoli odpira RdečaNit - razstava sodobnega nakita. Razstavo si bo mogoče ogledati do 24. aprila. Filorosso - RdečaNit pomeni korak naprej v zgodbi že tradicionalnega Bienala sodobnega nakita Filorosso iz Milj pod kuratorstvom Isabelle Bembo.
Podpalmo.si > Družba Galerija Taktil
Petek, 29. Marec 2013
Izola Spring Cup
Včeraj se je pod okriljem JK Burja Izola začel tradicionalni 26. Spring Cup, ki se bo zaključil 1. aprila. Prijavljenih je okoli 250 jadralcev iz 11 držav, ki bodo jadrali v razredu 470, laserju standard in radial, laserju 4.7 ter v 420 (open). Nastopilo bo tudi 28 slovenskih jadralcev.
Podpalmo.si > Šport JK Burja
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]