nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Četrtek, 21. Junij 2012
Semafor na Belvederju
Izolski občinski svetniki so na Direkcijo RS za ceste naslovili pobudo za ureditev prometa na Belvederju, kjer še posebno med turistično sezono praviloma prihaja do večjih zastojev. Ti odgovarjajo, da bodo tam postavili semafor, a šele, ko bo končana cesta Jagodje – Lucija.
Obala.net > Okolje Izola
Sreda, 11. Januar 2012
Provizija za Bužekijan
Luksuzna turistična kmetija nad Izolo Mala Seva, prej Bužekijan, je zopet na očeh medijev. Po anonimnih ovadbah julija prejšnje leto in preklicu soglasja lokalne skupnosti za gradnjo sredi oktobra, je v javnost pricurljala novica, da je podjetje Vegrad leta 2007 podjetju Bužekijan, ki gradi omenjeno kmetijo, nakazalo sumljivo vsoto denarja.
Obala.net > Okolje Izola
Torek, 20. December 2011
Dobro mi gre
Leta 2000 je Drago Mislej Mef napisal pesem z naslovom Lahko sem srce, ki jo mnogi poznamo predvsem kot uspešnico skupine Tabu. Nekoliko manj znano pa je, da je Mef poleg besedila pesmi, na kitaro spesnil tudi glasbo. Še bolj v naftalin pa je zavit podatek, da skladbo prvotno poje pevka Mojca Maljevac.
Obala.net > Družba Drago Mislej - Mef
Sreda, 14. December 2011
Prvi čuvaji morja
Naloge nove tako slovenske kot tudi hrvaške vlade, ne bodo le spopadanja s finančno in gospodarsko krizo, temveč tudi vprašanje, kakšno politiko voditi v primeru izgradnje plinskih terminalov v Tržaškem zalivu. Odločen »ne« so slovenski, hrvaški in italijanski ribiči terminalom napovedali na novinarski konferenci v Umagu.
Obala.net > Okolje Izola
Sobota, 26. November 2011
Kriza odnaša velike načrte
Gradnja predora Markovec se ponovno zapleta. Na Darsu potekajo krizni sestanki, avstrijski izvajalci Alpine Bau, ki gradijo predor namesto izbranega, vendar propadlega Cestnega podjetja Maribor (CPM), grozijo z ustavitvijo vseh del in zahtevajo podpis aneksa. Kar pomeni, da bo predor Markovec dražji in odprt pozneje kot narekuje pogodba z Darsom.
Obala.net > Okolje Izola
Četrtek, 10. November 2011
Izola pred sodišči
Občina Izola v 169 sodnih postopkih nastopa kot tožena ali tožeča stranka. Od tega je 78 sodnih zadev, med katerimi je občina desetkrat v vlogi tožnice, 91 postopkov pred sodišči pa je izvršb, med katerimi je ena zoper občino.
Obala.net > Politika Občina Izola
Ponedeljek, 31. Oktober 2011
Kdaj skozi Markovec?
V Sloveniji so pred dobrimi štiridesetimi leti začeli graditi avtocestni križ, ki je s še zadnjim odsekom pri Peračici na Gorenjskem končno končan. Gradnjo avtocestne povezave po celotni državi pa so zaznamovali predvsem zapleti, podražitve in zamude. Podobno se dogaja s predorom Markovec, končanje katerega se vse bolj prelaga v prihodnost.
Obala.net > Okolje Izola
Torek, 25. Oktober 2011
Brezplačna pravna pomoč
Nemalokrat se zgodi, da nekdo potrebuje pravni nasvet in ker je za odvetniško uro treba odšteti po par deset urov, je brezplačna pravna pomoč vsekakor še kako dobrodošla. V okviru projekta Pravno svetovanje za socialno ogrožene in s finančno pomočjo Občine Izola Primorski pravni center odpira vrata še ene poslovalnice, tokrat v Izoli. Svečana otvoritev poslovne enote na Koprski ulici 18 bo v četrtek 27. 10. ob 17ih.
Obala.net > Družba Pravni center
Torek, 11. Oktober 2011
Rešite nas pobiranja parkirnin
Že od leta 2008 so se sem ter tja pojavljale ideje, da bi bilo dobro, da bi se uredil mirujoči promet v okolici izolske bolnice in postavi rampa. Ko je direktor bolnice Jani Drenič pred koncem poletja napovedal, da bo zapornica pred bolnišnico padla novembra, so najprej s peticijo »udarili« zaposleni, nato so se javno spuntali še bolniki, na koncu pa so iz Oljke, z javnim pozivom zaprosili koordinatroja obalnih občin Gašparja Gašparja Mišića, da naj uredi, da pobiranja parkirnine ne bo.
Obala.net > Gospodarstvo Izola
Petek, 7. Oktober 2011
Ne gre za regato, gre za denar
V nedeljo bo na sporedu 43. jadralska regata Barkolana, ki se tradicionalno odvija v Tržaškem zalivu. Ob tem je mednarodna organizacija za zaščito okolja in narave Alpe Adria Green pozvala jadralce, da naj se iz protesta, regate ne udeležijo, lokalne oblasti pa, da naj športni spektakel bojkotirajo.
Obala.net > Družba Izola
Torek, 4. Oktober 2011
Zaščiteni leščurji
Prejšnji mesec so v okolici Umaga zoper avstrijsko turistko podali kazensko prijavo, saj je iz morja potegnila pet leščurjev, ki so na Hrvaškem podobno kot pri nas, zaščitena živalska vrsta. Kako je z leščurji pri nas in kakšne so sankcije za nabiralce, smo poizvedovali na inšpektoratu, policiji in Zavodu za varstvo narave v Piranu.
Obala.net > Okolje Izola
Četrtek, 1. September 2011
Nova podeželska graščina?
Ustvarjalci slovenskih medijskih afer so v tem tednu na dan privlekli nov gradbeni podvig v izolskih gričih. V bližini razvpitega posestva Bužekijan naj bi po poročanju Pozareporta.si, soprog ljubljanske podžupanje Jadranke Dakić Miodrag preko podjetja Malija d.o.o. pripravljal gradnjo turistične kmetije na Maliji.
Obala.net > Okolje Malija
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]