nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 22. April 2014
Več kot 180 jadralcev ob letošnji izvedbi Izola Spring Cup
V času velikonočnih praznikov je izolski jadralni klub Burja organiziral 27. tradicionalno mednarodno regato Izola Spring Cup. V petih jadralnih razredih (tri olimpijske ter dva neolimpijska) se je pomerilo več kot 180 jadralcev iz vse Evrope. V treh dneh je regatni odbor v muhastem vremenu uspelo izpeljati 4 lepe regate, s čimer so poskrbeli da je regata veljavna in da bodo imeli jadralci prost velikonočni ponedeljek, ki je sicer rezerviran za primer, da se ne bi izpeljalo dovolj regat.
Izola.info > Šport JK Burja
Četrtek, 17. April 2014
Izolski dijaki zdravstvene nege so se vrnili z nagradama
Dijaki programa zdravstvene nege Srednje šole Izola so se v začetku aprila, v spremstvu ravnateljice Adelije Perne, udeležili 19. državnega tekmovanja srednjih zdravstvenih šol Slovenije za priznanja Angele Boškin, ki je potekalo na Srednji šoli Zagorje.
Izola.info > Izobraževanje Izola
Četrtek, 17. April 2014
Sončno nabrežje se nastavlja soncu v novi preobleki
Zaključna dela na Sončnem nabrežju so se zaključila v dogovorjenem roku, pred velikonočnimi prazniki. Zaključku projekta, ki je bil vreden dober milijon evrov bo sledila še hortikulturna ureditev zelenic, ki jo bo po projektni rešitvi Vladimirja Vremca izvedel Miha Vrunč.
Izola.info > Okolje Sončno nabrežje
Četrtek, 17. April 2014
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo
Pretekli konec tedna je izolski Art kino Odeon gostil Revijo slovenskega animiranega filma, ki je ponudila pregled profesionalne in neodvisne produkcije slovenskega kratkega animiranega filma zadnjih osmih let. Skupno je bilo prikazano več kot 60 animiranih filmov, podelili pa so tudi nagrado za življenjsko delo na področju animiranega filma, ki jo je prejel režiser Črt Škodlar.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Odeon
Sreda, 16. April 2014
Razpis za spodbujanje izolskega podjetništva in gospodarstva
Občina Izola je tudi v letošnjem letu objavila javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za spodbujanje razvoja podjetništva in gospodarstva v občini. Vsa izolska podjetja imajo možnost prijave na razpis do 12. maja.
Izola.info > Gospodarstvo Občina Izola
Sreda, 16. April 2014
Komunala preverila zadovoljstvo Izolanov z njenimi storitvami
Komunala Izola je v marcu izvedla anketo, s katero je ugotavljala zadovoljstvo uporabnikov s komunalnimi storitvami. Istočasno je potekala raziskava o tem, kolikšna je ozaveščenost o pravilnem ravnanju z odpadki na osnovnih šolah v občini. Skupno je bilo izpolnjenih 1.419 anketnih pol.
Izola.info > Družba Komunala Izola
Sreda, 16. April 2014
Spremembe prostorskih ureditvenih pogojev za izolsko podeželje
Občina Izola je v ponedeljek javno razgrnila dopolnjen osnutek Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za podeželje občine Izola, ki določa merila in pogoje za gradnjo objektov na območju stavbnih zemljišč (izven in znotraj naselij), poleg tega pa določa tudi merila in pogoje za urejanje kmetijskih in gozdnih zemljišč v občini Izola.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Sreda, 9. April 2014
Pri osveščanju lastnikov psov pomagal tudi policijski kuža
Zaradi pritožb občanov, da se nekateri lastniki psov ne držijo pravil pri pobiranju pasjih iztrebkov, so včeraj občinski redar, dva policista, policist vodnik službenih psov in policijski službeni pes skupaj opravili kontrolo lastnikov psov.
Izola.info > Družba Policijska postaja
Sreda, 9. April 2014
V soboto odprtje rekreacijskega parka Livade
Tik ob osnovni šoli Livade se na 9.500 m2 površine razteza rekreacijski park Livade s športnimi, sprehajalnimi in zelenimi površinami. Novi rekreacijski park v Livadah bo uradno odprt v soboto, 12. aprila, ob 9. uri v sklopu prireditve Spletimo vezi, ki bo ta dan združila učence in delavce osmih šol in vrtcev tako iz izolske kot iz koprske in piranske občine.
Izola.info > Družba KS Livade
Sreda, 9. April 2014
Izolanke v vitrini ustvarjalnosti
V Mestni knjižnici Izola se tokrat v Vitrini ustvarjalnosti predstavljajo tri izolske ustvarjalke; Mija Brak, Nida Dudine in Sonja Marija Mihelič, članice Društva invalidov Izola. Razstavo si v prostorih knjižnice lahko ogledate do 6. maja.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 7. April 2014
Razstava ročnih del Suzane Belak Pungartnik
V Mestni knjižnici Izola si v vitrinah ustvarjalnosti lahko ogledate razstavo ročnih del. Tokrat se predstavlja Suzana Belak Pungartnik, ki jo nekateri že poznate, saj je v knjižnici v okviru Borze znanja vodila delavnico izdelovanja brošk iz blaga.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Ponedeljek, 7. April 2014
Odmera komunalnega prispevka za novo kanalizacijo v Kortah
Občina Izola je z dopisom zaprosila krajane Kort, ki se priključujejo na novo kanalizacijo, da izpolnijo priloženo vlogo za odmero komunalnega prispevka, v kateri navedejo površino objekta, velikost parcele ter podatek, ali gre za enostanovanjsko ali večstanovanjsko stavbo.
Izola.info > Družba KS Korte
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34 slik]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48 slik]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice [32]
Poezija in zvoki Groze sveta [31]
Voroneška dekleta navdušila z glasom in stasom [84]
Kolesarski spektakel ob prvi izvedbi Velike nagrade Izole [104]
Obeleženje slovenskega kulturnega praznika v Kulturnem domu [34]
Plesni studio LAI je predstavil »Zbirko« [56]
Priznanja najuspešnejšim izolskim športnikom za leto 2013 [64]
Vsi obrazi pariškega vrabčka v izolskem Kulturnem domu [35]
Arabski plesi so navdušili tudi Izolane [86]
Izolani znova na zmagovalni poti [40]
Fotografska razstava z glasbenim pridihom [32]
Na 33. Martinovem teku sta zmagala športni duh in dobra volja [144]
Izolani v drugem polčasu pošteno namučili ekipo Celja Pivovarne Laško [64]