nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 20. September 2016
Žirija izbrala »Houston, imamo problem!«, občinstvo pa »Pojdi z mano«
V nedeljo se je v portoroškem Avditoriju zaključil 19. Festival slovenskega filma. Letošnja filmska bera je obsegala 96 filmov, med katerimi se jih je 52 potegovalo za nagrado vesna. Dvajset vesen in še nekaj preostalih nagrad so v glavni dvorani Avditorija podelili že v soboto, ob spretnem krmarjenju voditelja Jureta Longyke in glasbenih točkah Severe Gjurin.
Izola.info > Kultura Izola
Sreda, 14. September 2016
Badjurova nagrada Dušanu Milavcu naznanila začetek Festivala slovenskega filma
Včeraj zvečer se je s tradicionalno podelitvijo nagrade Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filma, v portoroškem Avditoriju začela 19. edicija Festivala slovenskega filma. Letos je nagrado prejel scenograf Dušan Milavec. Do nedelje bo na ogled 98 filmov, za nagrado vesna se jih bo potegovalo 52, med njimi 14 celovečercev, 4 srednjemetražnih in 34 kratkih filmov.
Izola.info > Kultura Izola
Torek, 16. Avgust 2016
Vasilij Žbogar v Riu osvojil srebrno olimpijsko medaljo!
Izolski jadralec Vasilij Žbogar je v današnji regati za medalje na olimpijskem jadralnem polju Pão de Açucar v Riu osvojil 6. mesto in Sloveniji priboril srebrno olimpijsko medaljo. Vasilij je tako po bronu v Atenah leta 2004 in srebru v Pekingu leta 2008 v jadralskem razredu laser, na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru prišel že do svoje tretje olimpijske medalje, tokrat v kraljevskem jadralnem razredu finn.
Izola.info > Šport Vasilij Žbogar
Sreda, 16. September 2015
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov
Polnoletnost Festivala slovenskega filma je včeraj v portoroškem Avditoriju naznanila uvodna festivalska projekcija celovečernega filma Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe. Ob slovesnemu odprtju festivala so producentki Dunji Klemenc podelili Badjurjevo nagrado za življenjsko delo.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 10. September 2015
V Istri ni nikoli dolgčas
Septembra in oktobra stene knjižnice krasijo fotografije Nataša Fajon. Z razstavo pod naslovom »V Istri ni nikoli dolgčas« se je tako udeležila Dnevov evropske kulturne dediščine, ki so bili leta 2015 posvečeni praznikom in praznovanju. V foto objektiv je ujela utrinke s praznovanj v mestih in zaledju Istre. Prosili smo jo za pogovor.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 23. Junij 2015
Ana Desetnica že tretje leto na izolskih ulicah
V letu 2015 bo mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, v sodelovanju s številnimi lokalnimi soorganizatorji prisoten v 13-ih slovenskih mestih. Med njimi je tretje leto zapored tudi Izola, ki bo v začetku julija gostila tri ulične gledališke dogodke, 29. junija pa bo v Parku Pietro Coppo odprta še fotografska razstava o Ani Desetnici.
Izola.info > Kultura Izola
Ponedeljek, 8. Junij 2015
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka
V Izoli se je včeraj končal 11. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Festival, ki v naše mesto vsako leto prinaša obilico filmskih užitkov, preko projekcij, filmskih gostov, delavnic in zabavnega programa, se je zaključil s projekcijo ruskega filma Poštarjeve bele noči.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Otok
Četrtek, 4. Junij 2015
Izola je zopet postala filmsko mesto
11. izvedba mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Izola Cinema je sinoči na Manziolijevem trgu razprla svoja jadra s svetovno glasbeno premiero skupine Insium, ki je z glasbeno spremljavo oplemenitila uvodno projekcijo filma »Let nad bojnimi polji«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Otok
Torek, 2. Junij 2015
Jutri se začenja 11. Kino Otok, že danes zvečer projekcija presenečenja!
Le še en dan in Izola se bo za nekaj dni že enajstič prelevila v presečišče vsega filmskega. Že danes se bo najzvestejše občinstvo ogrevalo na tradicionalni, priljubljeni projekciji presenečenja, nova izdaja Kino Otoka pa se uradno začenja jutri s posebnim filmsko-glasbenim dogodkom, ki obeležuje lanskoletno stoto obletnico začetka prve svetovne vojne.
Izola.info > Družba Izola
Petek, 29. Maj 2015
Organizirano samostojno učenje - stopnička na poti k uspehu
V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2015 je v sredo 20. maja v Središču za samostojno učenje v Mestni knjižnici Izola potekal Dan odprtih vrat. V petih urah je Središče za samostojno učenje obiskalo veliko število posameznikov, ki se zavedajo, da so za svoj lastni napredek v znanju in kakovosti življenja odgovorni sami. Največ zanimanja so požela gradiva vezana na lokalno kulturno dediščino.
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Petek, 29. Maj 2015
Festivalski val Kino Otoka vse bližje Izoli
Filmski in spremljevalni program 11. izdaje mednarodnega festivala že v celoti razkrita. Filmi, filmski ustvarjalci, projekcije na prostem in v skrivnostni temi kinodvorane, ustvarjalne delavnice za najmlajše, poglobljeni pogovori in večerno druženje ob sproščujoči glasbi – vse to bo našlo mesto na najbolj filmskem otoku v Sloveniji, na Kino Otoku.
Izola.info > Družba Izola
Četrtek, 21. Maj 2015
Čas je, da ponovno postanemo mušketirji!
V petek 22. maja bo ob 19. uri v čitalnici Mestne knjižnice Izola NLP coach Lorena Pahović spregovorila o ustvarjanju varnega okolja za razvoj človeških potencialov. Temo bo predavateljica predstavila v Tednu vseživljenjskega učenja, ki letos poteka v okviru Evropskega leta za razvoj in pod sloganom »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]