nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Petek, 25. Julij 2014
Muzej Parenzana v znamenju čipk
V Muzeju Parenzana so pričeli z zanimivo akcijo, povezano z nekdanjo čipkarsko šolo oz. šolo kleklanja, ki je v Izoli delovala nekje do 20. stoletja.
Izola.info > Družba Muzej Parenzana
Petek, 25. Julij 2014
Dvignjen plato za umirjanje prometa na Južni cesti
V želji po umirjanju prometa na Južni cesti je Komunala Izola pričela z urejanjem dela Južne ceste pri semaforju v Jagodju. Na tem odseku ceste bo postavljen dvignjen plato, ki bo služil umirjanju prometa.
Izola.info > Okolje Južna Cesta
Petek, 18. Julij 2014
Idejna zasnova športnega centra na Maliji
Po predstavitvi članom krajevne skupnosti Korte je v ponedeljek, 14. julija, župan Igor Kolenc idejno zasnovo ureditve športnega centra na Maliji sinoči predstavil še krajanom Malije. Občina je začela pripravljati projekt ureditve novega športnega centra z različnimi športnimi panogami na razširjeni lokaciji današnjega nogometnega igrišča na Maliji.
Izola.info > Okolje Malija
Torek, 15. Julij 2014
Poslovil se je Anton Juriševič
Včeraj je v 81. letu starosti umrl Anton Juriševič – »Tonček«. Upokojeni sanitarni inšpektor, sekretar Rdečega križa in občinski svetnik je veliko pomagal ljudem, ki so se znašli v stiski, med drugim tudi beguncem iz nekdanjih republik skupne domovine.
Izola.info > Družba Izola
Torek, 8. Julij 2014
Konec tedna niz prireditev ob občinskem prazniku
Občina Izola 11. julija praznuje občinski praznik v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Konec tedna bo v Izoli minil v znamenju pestrega dogajanja, v četrtek s tradicionalnim srečanjem Združenja borcev za vrednote NOB Izola ter fotografsko razstavo Zdenka Bombeka, v petek s slovesno proslavo ter koncertom 3 Big Banda in Slavka Ivančiča, v soboto pa z gledališko predstavo na Manziolijevem trgu. Praznovanje se bo zaključilo v nedeljo, s koncertom ob 20. obletnici delovanja Kvarteta 7+.
Izola.info > Družba Občina Izola
Sobota, 5. Julij 2014
Vseživljenjsko učenje dopušča drugo možnost
Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije, s podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ga prireja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja.
Izola.info > Gospodarstvo Mestna knjižnica
Sobota, 5. Julij 2014
Občinski svet potrdil spremembo odloka o  pomožnih kmetijskih objektih
Občinski svet Občine Izola je na četrtkovi redni seji v drugi obravnavi soglasno potrdil dva prostorska akta, ki po dolgih letih urejata stanje na izolskem podeželju. Prostorski akt za umeščanje pomožnih objektov na kmetijskih zemljiščih natančno predpisuje, kakšne objekte je na kmetijskih zemljiščih možno postaviti, obenem pa strogo prepoveduje vsakršno uporabo teh objektov v namene turizma in bivanja.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Sobota, 5. Julij 2014
Izboljšave vodovoda tudi na izolskem podeželju
Medtem, ko gredo h koncu dela na hidravličnih izboljšavah v mestu na Pittonijevi ulici, se je že pričela zamenjava vodovodnih cevi tudi na izolskem podeželju med Šaredom in Malijo. Dela bodo trajala predvidoma do prve polovice oktobra.
Izola.info > Družba Izola
Četrtek, 3. Julij 2014
Začasno montažno krožišče med Kajuhovo in Južno cesto
V kratkem bo Komunala Izola pričela z ureditvijo še enega krožišča in sicer med Kajuhovo in Južno cesto, kjer bo postavila začasno montažno krožišče. Vrednost del, ki jih bo opravila Komunala Izola, znaša dobrih 10 tisoč evrov. Predviden zaključek postavitve montažnega krožišča je do konca julija.
Izola.info > Okolje Kajuhova | Južna Cesta | Komunala Izola
Ponedeljek, 30. Junij 2014
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih
Na predvečer dneva državnosti je Drago Mislej - Mef na legendarnem izolskem prizorišču v Arrigoniju, ob pisani podpori številnih glasbenih gostov predstavil svoj tretji album »Najboljša leta«, ki je v navezi z zasedbo NOB luč sveta ugledal v preteklem letu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Drago Mislej - Mef | Arrigoni
Sreda, 25. Junij 2014
Svetloba sonca in njegove sence
V Mestni knjižnici Izola je v juniju potekala zanimiva predstavitev knjige o sončnih urah v Sloveniji, ki jo je avtorica Jožica Šmid naslovila »Svetloba sonca in njegove sence«. Knjiga ima 167 sončno rumenih strani in prinaša podatke in fotografije preko 300 slovenskih sončnih ur. Izšla je v samozaložbi v Radovljici v nakladi 500 izvodov.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 25. Junij 2014
Avtoštoparske zgodbe v izolski Mestni knjižnici
Med junijskimi prireditvami v Mestni knjižnici Izola je bila tudi predstavitev knjige Mirana Ipavca Avtoštoparske zgodbe – moja prva svetlobna sekunda. Simpatični avtor knjige, po poklicu ekonomist, nekoč športni dopisnik, med letoma 2002 in 2006 tudi župan občine Kanal ob Soči, je imel poseben razlog, da je knjigi dal tak podnaslov: v 29 letih je namreč preštopal toliko kilometrov, kolikor jih prepotuje svetloba v eni sekundi.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86 slik]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28 slik]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice [32]
Poezija in zvoki Groze sveta [31]
Voroneška dekleta navdušila z glasom in stasom [84]
Kolesarski spektakel ob prvi izvedbi Velike nagrade Izole [104]
Obeleženje slovenskega kulturnega praznika v Kulturnem domu [34]
Plesni studio LAI je predstavil »Zbirko« [56]
Priznanja najuspešnejšim izolskim športnikom za leto 2013 [64]
Vsi obrazi pariškega vrabčka v izolskem Kulturnem domu [35]