nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 15. December 2014
Literarni natečaj »Izola, moj (drugi) dom«
Mestna knjižnica Izola ter Pravljični in literarni študijski krožek »Jara kača« sta ob letošnjem Dnevu slovenskih splošnih knjižnic razpisala domoznansko - literarni natečaj na temo »Izola, moj (drugi) dom«. Prispela dela bodo zbirali do 22. januarja 2015, ob slovenskem kulturnem prazniku pa bodo v izolski Mestni knjižnici pripravili zaključno prireditev za vse udeležence natečaja .
Izola.info > Kultura Izola
Torek, 9. December 2014
Veseli december v Izoli
Tudi letos nas v prazničnem času čaka kar nekaj zanimivih, predvsem kulturno in glasbeno obarvanih prireditev. Poseben program bo namenjen otrokom, Izolo bo obiskala zasedba Insigizi iz Zimbabveja, silvestrovanje pa se bo odvilo na Manziolijevem trgu.
Izola.info > Družba Izola
Torek, 2. December 2014
Pergamo craft Nadje Šček v MKI
V decembru vse obiskovalce knjižnice vabimo k ogledu razstave ročnih izdelkov iz papirja, ki jih v tehniki pergamo craft ustvarja Nadja Šček, doma iz Šempetra pri Novi Gorici. Gospa Nadja ima v Izoli sestrično, ki stanuje prav blizu naše knjižnice, pri nas pa je že vodila nekaj delavnic ročnih del.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 2. December 2014
Začenja se 5. Primorski pravljični festival v Izoli
Od četrtka, 4. decembra, pa do sobote, 13. decembra, bo v Izoli ponovno potekal primorski pravljični festival. Peta edicija bo ponudila vrsto pravljičnih dogodkov na kar osmih lokacijah v mestu in na podeželju.
Izola.info > Družba Izola
Sreda, 26. November 2014
Lista Izolani: Sporočilo za javnost
Iz Liste Izolani smo danes prejeli sporočilo za javnost, v katerem izpostavljajo, po njihovih besedah žaljivo in demokratično povsem nesprejemljivo ravnanje vladajoče koalicije. Ta je, kljub temu, da je razmerje moči v izolskem občinskem svetu 11:10 + 2 svetnika narodnosti, sestavila takšno listo kandidatov za člane delovnih teles občinskega sveta ter predstavnike občine v javnih zavodih in podjetjih, da je na njej število predstavnikov strank Desus, IJN, Izolani in SDS zgolj za vzorec.
Izola.info > Politika Izola
Sreda, 26. November 2014
»Izpišimo bolečino«
Konec oktobra smo v čitalnici Mestne knjižnice Izola predstavili novo knjigo Mohorjeve družbe Celje z naslovom Izpišimo bolečino, zbirko dvanajstih resničnih osebnih pripovedi ljudi, ki so se srečali z različnimi oblikami zlorabe in hude duševne stiske. Pobudo zanjo je dala novinarka in pisateljica Renata Ažman, zgodbe pa so nastale v okviru njenih delavnic terapevtskega pisanja, ki potekajo v različnih krajih Slovenije in v Birminghanu v Veliki Britaniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 26. November 2014
Literarni večer z Nušo Ilovar
V Mestno knjižnico Izola smo - v okviru študijskega krožka za domoznanstvo, literaturo in pripovedništvo Jara kača, sredi novembra na literarni večer povabili Nušo Ilovar. Nuša Ilovar na Slovenskem ni neznano ime, saj je za svoje pesniške zbirke, roman ter pesniško - glasbene CDje prejela že več prestižnih nagrad.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 19. November 2014
Občina oddaja ribarnico in prostor pod Belvederjem
Občina Izola je v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila javno zbiranje ponudb za oddajo zemljišča za opravljanja gostinske dejavnosti pod Belvederjem ter oddajo poslovnega prostora ribarnice na Kristanovem trgu.
Izola.info > Družba Izola
Torek, 11. November 2014
Morje se utaplja!
V novembru stene in vitrine v izolski knjižnici krasijo odpadki (ja, prav ste prebrali!), ki jih najdemo v morju in na morski obali, pa tudi lični izdelki, narejeni iz odpadkov. Razstavo, ki poteka v okviru evropskega projekta MARLISCO - pri nas ga zastopa Regionalni razvojni center Koper - je kot zunanja sodelavka RRC zasnovala Metka Šori, samostojna podjetnica na področja izobraževanja in oblikovanja, tudi članica in gonilna sila društva Tal1nt.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 11. November 2014
Teodor Kolenc v očeh Erika Vidmarja
Konec oktobra smo v Mestni knjižnici Izola predstavili knjigo Doro - moj življenjepis. Knjiga je izšla v samozaložbi, napisal jo je Erik Vidmar iz Lucije, sicer uspešen gledališki igralec. Nastala je na podlagi rokopisnega spominskega gradiva Teodorja Kolenca in pogovorov med njim in Erikom Vidmarjem. Knjigo sta obiskovalcem predstavila skupaj in ker je bilo življenje Teodorja Kolenca tako bogato in razgibano, se poslušalci kar nismo mogli posloviti od zanimivega gosta.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Torek, 28. Oktober 2014
Občini priznanje za EKO vozni park
Časnik Finance je Občini Izola podelil priznanje zaradi absolutno najmanjših izpustov ogljikovega dioksida v voznem parku. V okviru natečaja »EKO vozni park« so nagrajevali podjetja, ki imajo v svojem voznem parku avtomobile z nizkimi izpusti, zaposlene učijo varčne vožnje, ob tem pa strogo nadzirajo stroške voznega parka.
Izola.info > Okolje Občina Izola
Sreda, 22. Oktober 2014
V soboto dan odprtih vrat izolskih gasilcev
V okviru meseca požarne varnosti, v soboto, 25. oktobra, Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Izola organizira dan odprtih vrat. Popoldne pa se bo po izolskih ulicah peljalo tudi novo gasilsko vozilo. Pester program se bo pričel ob 10. uri v gasilskem domu na Brkinski ulici 15.
Izola.info > Družba PGD Izola
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40 slik]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70 slik]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice [32]
Poezija in zvoki Groze sveta [31]
Voroneška dekleta navdušila z glasom in stasom [84]