nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 1. September 2014
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade
Zadnji avgustovski konec tedna je v Izoli minil v znamenju številnih prireditev. Naključen obiskovalec našega mesta je vsaj za nekaj dni lahko dobil občutek, da mesto vre od pisane palete preštevilnih dogodkov, namenjenih širokemu spektru okusov in potreb. Marsikdo je pripomnil, da se je Izola končno prebudila iz dolgega spanca in upajmo, da je temu res tako.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Petek, 22. Avgust 2014
Vesna Makarov, mlada mamica in modna oblikovalka
V mesecu avgustu vabimo k ogledu nove slikarske razstave na stenah izolske Mestne knjižnice. Predstavlja se Vesna Makarov, mlada mamica in modna oblikovalka, doma iz Tržiča, ki že pet let živi in ustvarja v Piranu. Izdeluje ročno potiskane tekstilne torbe, potiskane majice in nakit.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 20. Avgust 2014
Razstava Ružice Mujič v izolski Mestni knjižnici
V mesecu avgustu nas je z razstavo svojih izdelkov v vitrini ustvarjalnosti presenetila in razveselila gospa Ružica Mujič iz Medošev. Rodila se je v Slavoniji, kjer ima še sestro in brata. V rodnem Djakovu (50 km od Slavonskega broda) je obiskovala osnovno šolo in se potem začela učiti za kuharico, saj jo je vse v zvezi s kuhanjem neizmerno veselilo.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Sreda, 20. Avgust 2014
Konec tedna na Ribiški praznik!
V petek, 22. in soboto, 23. avgusta bo v Izoli potekal tradicionalni Ribiški praznik, ki že vrsto desetletij zaokrožuje višek izolskega poletnega utripa. V organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve bo prireditev poleg gostinske ponudbe in glasbe v živo, ponudila tudi program športnih aktivnosti ter tradicionalni krst mladih veslačev in jadralcev.
Izola.info > Družba Izola
Sreda, 13. Avgust 2014
Nesreča na obalni pešpoti; policija poziva morebitne očividce
Včeraj, v ponedeljek 12. avgusta so bili policisti ob 20:48 obveščeni o hujši prometni nesreči na pešpoti med Izolo in Koprom. V nesreči sta bila udeležena 18-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem in neznani moški na rolerjih, ki je po dogodku zapustil kraj nesreče, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu vozniku. Policisti pozivajo vse, ki bi o tej nesreči karkoli vedeli, naj pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.
Izola.info > Kronika Izola
Torek, 12. Avgust 2014
Odprtje prenovljenega gasilskega doma v Kortah
V soboto, 16. avgusta, kortežanski gasilci prirejajo gasilsko veselico, ob tej priložnosti pa bodo tudi uradno odprli vrata prenovljenega gasilskega doma. Po besedah predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Korte, Dušana Grbca, želijo v čim širšem krogu krajanov in prijateljev proslaviti novo pridobitev, ki ni pomembna samo za gasilce, temveč tudi za vse tiste, ki so odvisni od njihove pomoči.
Izola.info > Družba PGD Korte
Nedelja, 10. Avgust 2014
Hitrostni plato za večjo varnost na Južni cesti
Občina Izola je na Južni cesti, pri križišču s Podvozno cesto, postavila hitrostni plato, ki umirja promet na tem območju. Gre še za enega od ukrepov za zagotavljanje večje varnosti v cestnem prometu.
Izola.info > Okolje Južna Cesta
Nedelja, 10. Avgust 2014
Ureditev infrastrukture na Tomšičevi ulici
V ponedeljek, 11. avgusta bo Občina Izola pričela s sanacijo komunalne infrastrukture na Tomšičevi ulici v Livadah. Urejena bo meteorna kanalizacija, vodovod, poleg tega pa bo Elektro Primorska uredila še dotrajano električno napeljavo. Ulica bo po koncu del tudi v celoti asfaltirana.
Izola.info > Okolje Tomšičeva
Petek, 25. Julij 2014
Muzej Parenzana v znamenju čipk
V Muzeju Parenzana so pričeli z zanimivo akcijo, povezano z nekdanjo čipkarsko šolo oz. šolo kleklanja, ki je v Izoli delovala nekje do 20. stoletja.
Izola.info > Družba Muzej Parenzana
Petek, 25. Julij 2014
Dvignjen plato za umirjanje prometa na Južni cesti
V želji po umirjanju prometa na Južni cesti je Komunala Izola pričela z urejanjem dela Južne ceste pri semaforju v Jagodju. Na tem odseku ceste bo postavljen dvignjen plato, ki bo služil umirjanju prometa.
Izola.info > Okolje Južna Cesta
Petek, 18. Julij 2014
Idejna zasnova športnega centra na Maliji
Po predstavitvi članom krajevne skupnosti Korte je v ponedeljek, 14. julija, župan Igor Kolenc idejno zasnovo ureditve športnega centra na Maliji sinoči predstavil še krajanom Malije. Občina je začela pripravljati projekt ureditve novega športnega centra z različnimi športnimi panogami na razširjeni lokaciji današnjega nogometnega igrišča na Maliji.
Izola.info > Okolje Malija
Torek, 15. Julij 2014
Poslovil se je Anton Juriševič
Včeraj je v 81. letu starosti umrl Anton Juriševič – »Tonček«. Upokojeni sanitarni inšpektor, sekretar Rdečega križa in občinski svetnik je veliko pomagal ljudem, ki so se znašli v stiski, med drugim tudi beguncem iz nekdanjih republik skupne domovine.
Izola.info > Družba Izola
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24 slik]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86 slik]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice [32]
Poezija in zvoki Groze sveta [31]
Voroneška dekleta navdušila z glasom in stasom [84]
Kolesarski spektakel ob prvi izvedbi Velike nagrade Izole [104]
Obeleženje slovenskega kulturnega praznika v Kulturnem domu [34]
Plesni studio LAI je predstavil »Zbirko« [56]
Priznanja najuspešnejšim izolskim športnikom za leto 2013 [64]