nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 23. Junij 2015
Ana Desetnica že tretje leto na izolskih ulicah
V letu 2015 bo mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, v sodelovanju s številnimi lokalnimi soorganizatorji prisoten v 13-ih slovenskih mestih. Med njimi je tretje leto zapored tudi Izola, ki bo v začetku julija gostila tri ulične gledališke dogodke, 29. junija pa bo v Parku Pietro Coppo odprta še fotografska razstava o Ani Desetnici.
Izola.info > Kultura Izola
Ponedeljek, 8. Junij 2015
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka
V Izoli se je včeraj končal 11. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Festival, ki v naše mesto vsako leto prinaša obilico filmskih užitkov, preko projekcij, filmskih gostov, delavnic in zabavnega programa, se je zaključil s projekcijo ruskega filma Poštarjeve bele noči.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Otok
Četrtek, 4. Junij 2015
Izola je zopet postala filmsko mesto
11. izvedba mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Izola Cinema je sinoči na Manziolijevem trgu razprla svoja jadra s svetovno glasbeno premiero skupine Insium, ki je z glasbeno spremljavo oplemenitila uvodno projekcijo filma »Let nad bojnimi polji«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Otok
Torek, 2. Junij 2015
Jutri se začenja 11. Kino Otok, že danes zvečer projekcija presenečenja!
Le še en dan in Izola se bo za nekaj dni že enajstič prelevila v presečišče vsega filmskega. Že danes se bo najzvestejše občinstvo ogrevalo na tradicionalni, priljubljeni projekciji presenečenja, nova izdaja Kino Otoka pa se uradno začenja jutri s posebnim filmsko-glasbenim dogodkom, ki obeležuje lanskoletno stoto obletnico začetka prve svetovne vojne.
Izola.info > Družba Izola
Petek, 29. Maj 2015
Organizirano samostojno učenje - stopnička na poti k uspehu
V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2015 je v sredo 20. maja v Središču za samostojno učenje v Mestni knjižnici Izola potekal Dan odprtih vrat. V petih urah je Središče za samostojno učenje obiskalo veliko število posameznikov, ki se zavedajo, da so za svoj lastni napredek v znanju in kakovosti življenja odgovorni sami. Največ zanimanja so požela gradiva vezana na lokalno kulturno dediščino.
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Petek, 29. Maj 2015
Festivalski val Kino Otoka vse bližje Izoli
Filmski in spremljevalni program 11. izdaje mednarodnega festivala že v celoti razkrita. Filmi, filmski ustvarjalci, projekcije na prostem in v skrivnostni temi kinodvorane, ustvarjalne delavnice za najmlajše, poglobljeni pogovori in večerno druženje ob sproščujoči glasbi – vse to bo našlo mesto na najbolj filmskem otoku v Sloveniji, na Kino Otoku.
Izola.info > Družba Izola
Četrtek, 21. Maj 2015
Čas je, da ponovno postanemo mušketirji!
V petek 22. maja bo ob 19. uri v čitalnici Mestne knjižnice Izola NLP coach Lorena Pahović spregovorila o ustvarjanju varnega okolja za razvoj človeških potencialov. Temo bo predavateljica predstavila v Tednu vseživljenjskega učenja, ki letos poteka v okviru Evropskega leta za razvoj in pod sloganom »Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost«.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Četrtek, 21. Maj 2015
Izolski knjižnici državno priznanje
Mestna knjižnica Izola je minuli petek na nacionalnem odprtju 20. Tedna vseživljenjskega učenja v Črnomlju prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije (ACS) za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2014. Priznanje je knjižnica prejela za posebne strokovne ali promocijske dosežke ter za dosežke pri bogatitvi lastnega znanja in znanja drugih. Izolska knjižnica je v devetnajstletni zgodovini podeljevanja priznanj prva prejemnica tovrstnih priznanj med knjižnicami na Primorskem, sicer pa druga v Sloveniji.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Sreda, 20. Maj 2015
Teden vseživljenjskega učenja
Današnja družba vse bolj poudarja vseživljenjsko izobraževanje in učenje kot pomemben dejavnik pri razvoju družbe kot celote. V življenju posameznika ima vseživljenjsko učenje dve razsežnosti, razsežnost trajanja, ki označuje, da se človek uči od rojstva dalje, ter razsežnost širine, ki označuje, da se oseba uči povsod - ne le v šoli, in karkoli - ne le šolskih predmetov, temveč tudi za vse druge majhne in velike, življenjske in delovne ter druge potrebe.
Izola.info > Družba Mestna knjižnica
Torek, 5. Maj 2015
Janez Zupan in Pesmi življenja v Mestni knjižnici Izola
Konec aprila je bila v Mestni knjižnici Izola predstavitev pesniške zbirke Janeza Zupana z naslovom Pesmi življenja – Poesie della vita. Janez Zupan se je rodil 11. aprila 1936 v Ljubljani. Njegov oče je bil učitelj, knjižničar in upravitelj osnovne šole v Črnomlju, mama poslovodkinja, gledališka igralka in režiserka.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Petek, 24. April 2015
Jaroslaw K. Lodzermensch v izolski Mestni knjižnici
Jaroslaw K. se je rodil leta 1959 v Lodzu na Poljskem. Od vedno je rad slikal. V času komunizma je na Poljskem opravljal zelo različna dela. Pravi, da takrat ni bilo težko pustiti službo in najti drugo delo. Tako je delal v gledališkem ateljeju, kjer je pripravljal scenografije za gledališče predstave. Bil je strežnik v bolnišnicah, ukvarjal se je z živalmi, na primer s konji, bil je šofer.
Izola.info > Kultura Mestna knjižnica
Četrtek, 2. April 2015
V Izoli poteka »Izola spring cup 2015«
V jadralnem klubu Burja iz Izole, že odštevajo ure pred pričetkom tradicionalne regate »Izola Spring Cup«, ki jo v klubu organizirajo že osemindvajseto leto zapovrstjo. Letošnja regata bo potekala od 02. do 06. aprila. Na dveh regatnih poljih v izolskem zalivu se bo pomerilo preko dvesto jadralcev iz desetih evropskih držav.
Izola.info > Šport JK Burja
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43 slik]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]
Kino Odeon zaključil praznovanje 10. obletnice [32]