nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 5. September 2016
Prostih mest v vrtcih primanjkuje
Na čakalnih seznamih vrtcev v koprski, izolski, piranski in ankaranski občini je po zadnjih podatkih 160 otrok, med katerimi so sicer tudi tisti, ki še niso dopolnili 11 mesecev. Trenutno je prostih le še nekaj mest v Hrvatinih in v piranski občini.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Sreda, 18. November 2015
Tradicionalni slovenski zajtrk za zdrav začetek dneva
Tudi letos bo ob dnevu slovenske hrane, 20. novembra, v izolskih šolah in vrtcih potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Tega se bosta udeležila župan in podžupan Občine Izola: Igor Kolenc in Felice Žiža. Otroci se bodo tudi letos seznanili s pomenom zajtrka za dober in zdrav začetek dneva, član Obalnega čebelarskega društva pa jim bo predstavil, kako čebele proizvajajo med. Tradicionalnemu zajtrku, ki je vseslovenski projekt, se bodo tudi letos pridružile izolske šole in vrtci.
Slovensko-morje > Izobraževanje Izola
Petek, 29. Maj 2015
Organizirano samostojno učenje - stopnička na poti k uspehu
V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2015 je v sredo 20. maja v Središču za samostojno učenje v Mestni knjižnici Izola potekal Dan odprtih vrat. V petih urah je Središče za samostojno učenje obiskalo veliko število posameznikov, ki se zavedajo, da so za svoj lastni napredek v znanju in kakovosti življenja odgovorni sami. Največ zanimanja so požela gradiva vezana na lokalno kulturno dediščino.
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Petek, 5. September 2014
Občina objavila javni razpis za štipendije
Občina Izola je objavila javni razpis štipendij za študijsko leto 2014/2015. Upravičenci do sofinanciranja stroškov izobraževanja so redni in izredni študenti, ki se izobražujejo doma ali v tujini po dodiplomskih študijskih programih vključno od drugega letnika dalje ali podiplomskih študijskih programih z javno veljavnostjo na področju elektrotehnike, strojništva, računalništva in informatike.
Izola.info > Izobraževanje Občina Izola
Petek, 25. April 2014
Izolske dijakinje uspešne na državnem tekmovanju s področja kozmetike
V mesecu aprilu je v Šolskem centru Novo mesto potekalo državno tekmovanje dijakov in študentov ter mednarodno srečanje na področju kozmetike »Z znanjem do lepote«. Na njem so sodelovale tudi dijakinje Srednje šole Izola, ki so v kategoriji celostne podobe na temo »Rajska ptica« osvojile odlično drugo mesto.
Izola.info > Izobraževanje Izola
Četrtek, 17. April 2014
Izolski dijaki zdravstvene nege so se vrnili z nagradama
Dijaki programa zdravstvene nege Srednje šole Izola so se v začetku aprila, v spremstvu ravnateljice Adelije Perne, udeležili 19. državnega tekmovanja srednjih zdravstvenih šol Slovenije za priznanja Angele Boškin, ki je potekalo na Srednji šoli Zagorje.
Izola.info > Izobraževanje Izola
Torek, 8. Oktober 2013
Srednja šola Izola v Comeniusovem projektu
S septembrom se je iztekel dveletni Comeniusov projekt “To boost local and international tourism with OpenStretMap”, v katerem so poleg Srednje šole Izola sodelovale še šole iz Saarburga v Nemčiji, iz Angre de Heroismo na Azorskih otokih (Portugalska), iz Dragasanija v Romuniji in Karacebeya v Turčiji.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Sreda, 10. Julij 2013
V Školjki lepša igrišče in atrij
Prihodnji ponedeljek bodo v vrtčevski enoti Školjka sprejeli malčke iz Livad. Tamkajšnjo enoto bodo kot vsako poletje zaprli in tokrat zamenjali tlak po hodnikih. V Školjki so dopustniške dni, ko vrtec obiskuje manj otrok, izkoristili za obnovo igrišča ter atrija med prvim in drugim paviljonom.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Sreda, 10. Julij 2013
Poleti do novih znanj in spoznanj
Bi radi brezplačno dopisovali po internetu z družinskimi člani in prijatelji, ki so daleč proč pa ne znate uporabljati elektronske pošte? Bi se radi brezplačno naučili urejati svoje digitalne fotografije s pomočjo preprostega računalniškega programa? Odhajate na počitnice v tujino in bi se radi brezplačno naučili vsaj nekaj osnovnih fraz tujega jezika?
Izola.info > Izobraževanje Mestna knjižnica
Sobota, 22. Junij 2013
Psihoterapevt za šole in vrtce
V največjo izolsko osnovno šolo, Vojke Šmuc, je vpisanih 513 učencev, od katerih jih kar 130 potrebuje dodatne oblike pomoči. Šola jo zagotavlja približno 70 otrokom in mladostnikom, zunanji strokovnjaki, logopedi, specialni ali socialni pedagogi in defektologi, pa pomagajo 30. Težave preostalih 30 učencev bi bilo najbolje reševati skupaj z družinami in psihologom ali psihoterapevtom. Kot vse kaže, bo to mogoče z novim šolskim letom.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Petek, 21. Junij 2013
V Izoli julija brezplačno usposabljanje in delavnice za mlade
V Izoli bodo med 1. in 18. julijem v organizaciji Primorskega svetovalnega središča Koper za mlade med 18. in 29. letom starosti izvedlo brezplačno usposabljanje v okviru mednarodnega projekta YOUTH ADRINET, ki se nato septembra izvaja tudi v tujini.
Radio Capris > Izobraževanje Izola
Torek, 23. April 2013
V Izoli bodo predstavili karierno načrtovanje
Zavod Triumf v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze na Primorskem Koper (KCUP), katerega soustanovitelj je Študentska organizacija Univerze na Primorskem, v občini Izola organizira serijo brezplačnih dogodkov za mladino v okviru projekta "Karierno načrtovanje in svetovanje".
Podpalmo.si > Izobraževanje Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]