nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Ponedeljek, 19. September 2016
V Izoli so v eni noči vlomili v kar enajst vozil
V Izoli so bili v noči na nedeljo na delu vlomilci v avtomobile. Na kar enajstih vozilih so razbili steklo na vratih in iz notranjosti ukradli, kar je bilo vrednega.
Primorske novice > Kronika Policijska postaja
Petek, 12. Avgust 2016
V Livadah je poplavljalo
Včeraj zgodaj popoldne je med bloki v Driolijevi ulici v izolskih Livadah počila vodovodna cev. Ker v tistem predelu premer cevi znaša 35 centimetrov, je voda kmalu zalila bližnje površine. Stanovalci so se samozaščitno odzvali in z metlami potiskali vodo na zelenico, tako da večjih nevšečnosti in škode ni povzročila.
Primorske novice > Kronika Plenčičeva
Sreda, 4. Maj 2016
Zgorel ukradeni fiat 500
Včeraj ponoči je gorelo v izolski industrijski coni, v bližini tamkajšnje tiskarne. Ob 3.45 so plameni zajeli tam parkirani osebni avtomobil. Ogenj so pogasili koprski poklicni gasilci, a je ogenj kljub hitri intervenciji vozilo povsem uničil.
Primorske novice > Kronika Izola
Sreda, 24. Februar 2016
Riba toži občino še za izgubo evropskih sredstev
Potem ko je Občina Izola podjetju Riba morala izplačati 890.000 evrov kupnine, ta zahteva še dobrih 970.000 evrov za izpad dobička oz. povračilo nepovratnih evropskih sredstev. V Ribi na podlagi pravnomočne sodbe pričakujejo, da bo sodišče odločalo le o višini odškodnine, po mnenju občine pa se ta sodba bistveno razlikuje od prejšnje.
Regional Obala > Kronika Izola
Ponedeljek, 22. Februar 2016
Bivši direktor kmalu pred sodnika
V prihodnjih nekaj tednih naj bi pred preiskovalnega sodnika koprskega okrožnega sodišča stopili nekdanji direktor izolske bolnišnice Jani Derinč, nekdanja vodja bolnišnične finančne službe Elena Beškovnik ter Ivo in Andraž Krebelj. Dve leti in pol po izbruhu afere tožilstvo proti njim zahteva preiskavo zaradi sporne sterilizacije bolnišnične opreme, ki se je izvajala v tržaški bolnišnici na Katinari.
Primorske novice > Kronika Splošna bolnišnica
Četrtek, 18. Februar 2016
Zaradi Delamarisa tožilstvo zahteva novo preiskavo
Specializirano državno tožilstvo je na koprsko sodišče pred dnevi vložilo zahtevo za preiskavo zoper znanega ljubljanskega odvetnika Mira Senico in še pet osumljenih. Očitajo jim zlorabo položaja in pranje denarja, ki naj bi se zgodila ob prenosu dejavnosti in opreme z Delamarisa prek njegove hčerinske družbe na Pivko Perutninarstvo.
Primorske novice > Kronika Izola
Torek, 16. Februar 2016
Bomba v simonovem zalivu
Na plažo v Simonovem zalivu v Izoli je okoli osme ure naplavilo ročno bombo modela M 52. Policisti so območje zavarovali, neeksplodirano ročno bombo pa je medtem že prevzel pirotehnik, je za STA potrdil vodja operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Koper Amedeo Žigon.
Regional Obala > Kronika Izola
Torek, 5. Januar 2016
Nesrečno padel in umrl
V nedeljo nekaj po enajsti uri zvečer je mimoidoči z izolskega svetilnika poklical policiste in jim povedal, da na tleh negibno leži moški. Policisti so pri svetilniku res našli moškega, ki je ležal na tleh brez znakov življenja. Na kraj so prihiteli tudi reševalci in zdravnik, ki je potrdil, da je moški mrtev. Policisti na truplu niso našli znakov nasilja, po prvih ugotovitvah pa naj bi moški umrl zaradi počenega lobanjskega dna.
Primorske novice > Kronika Izola
Ponedeljek, 7. December 2015
V izoli se je s petardo poškodoval otrok
V soboto so bili policisti ob 17.17 obveščeni, da naj bi v Izoli otroci sami izdelovali in pokali petarde. Ko je nenadoma eksplodiralo, je eksplozija poškodovala 13-letnika. Odpeljali so ga v izolsko bolnico, kjer so ugotovili, da ima površinske opekline po obrazu in po hrbtni strani desne dlani. Poškodbe so mu oskrbeli in so ga zadržali na zdravljenju. Policisti so na kraju našli sled zažganega smodnika in prazen tulec petarde Cobra. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Slovensko-morje > Kronika Izola
Sreda, 18. November 2015
Policisti prijeli 22-letna Izolana
Rop, ki se je zgodil v noči na nedeljo, sta izvedla Izolana, oba stara 22 let. Do ropa je prišlo ob 00.27. Mladeniča sta poklicala policiste in povedala, da sta ju napadla neznanca, ki sta z uporabo sile od njiju zahtevala denar. Ukradla sta jima 50 evrov ter denarnico z osebnimi dokumenti in bančnimi karticami.
Regional Obala > Kronika Izola
Sobota, 26. September 2015
Smrt zavita v tančico skrivnosti
Spletni portal Urada RS za zaščito in reševanje poroča o intervenciji v Izoli, v kateri so gasilci morali vdreti v stanovanje, da bi ostale intervencijske službe lahko preverile, ali je z osebo v stanovanju vse v redu. Izid intervencije ni bil pozitiven.
Regional Obala > Kronika Izola
Sreda, 23. September 2015
Živčec Kalanovi ne bo treba plačati odškodnine
Nekdanji direktorici Zdravstvenega doma (ZD) Izola Gordani Kalan Živčec po sodbi prvostopenjskega sodišča ne bo treba plačati dobrih 84.000 evrov odškodnine, ki jo je od nje s tožbo zahtevalo vodstvo ZD Izola zaradi odškodnine odpuščenemu nekdanjemu pomočniku direktorja in zdaj zaposlenemu v ZD Robertu Mulcu, poroča današnje Delo.
Regional Obala > Kronika Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]