nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 6. September 2016
Država za eno, župani za drugo
Osnutek državnega prostorskega načrta (DPN) za hitro cesto Koper-Dragonja bodo javno razgrnili konec septembra ali v začetku oktobra, vendar natančnega datuma na ministrstvu za okolje in prostor ne razkrivajo. Na Darsu se nadejajo, da bi ga sprejeli v drugi polovici prihodnjega leta, toda istrski župani mu bodo, kot kaže, nasprotovali.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 11. Avgust 2016
Popravili bodo odsek Ceste v Jagodje
Izolska občina se bo prihodnji teden lotila sanacije dotrajane Ceste v Jagodje. Dela, ki jih bo izvajalo domače komunalno podjetje, se bodo začela v torek, zaključila pa previdoma do konca tedna. Zaradi del bo promet oviran, so sporočili z Občine Izola.
Regional Obala > Okolje Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Krošnje namesto golih štrcljev
V začetku letošnjega marca so delavci izolske Komunale na kopališču pod Belvederjem korenito obrezali in znižali vseh enajst topolov. Takrat so za sabo pustili gole štrclje, nad čimer so se mnogi zgražali, zdaj pa imajo topoli že bujne krošnje. Komunala Izola na leto obreže 25 dreves.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 9. Junij 2016
Nevihte prinesle ogromno količino odpadkov na slovensko obalo
Ob slovenski obali se je v zadnjih dneh močno povečalo onesnaženje morja. Razlog so nevihte in narasle reke v severni Italiji. Komunala Izola se je čiščenja pristanišča lotila nemudoma. Kot pravijo na Komunali Izola, ki je upravljavec občinskega pristanišča, je morje onesnaženo z različnimi smetmi, predvsem PVC. Onesnaženost se je močno povečala po nevihtah in posledično naraslih rekah v severni Italiji.
Regional Obala > Okolje Izola
Torek, 3. Maj 2016
Ob Birbi počasneje
Občina Izola bo na Bazoviški ulici, ob otroškem igrišču Birba in ob šolski poti, poskrbela za umiritev prometa s trajno hitrostno oviro (grbino) v asfaltni izvedbi. Na omenjenem območju se zaradi bližine igrišča navadno giblje večje število otrok, zato je bila na območju pred časom postavljena montažna hitrostna ovira.
Občina Izola > Okolje Izola
Ponedeljek, 25. April 2016
Batana spet na svojem mestu
Spomladi je na izolskem kopališču Delfin spet videti batano. Potem ko jo je zrušilo lansko julijsko neurje z močnim severozahodnim vetrom, zaradi katerega je klonil eden od dveh nosilnih stebrov, so jo delavci Komunale obnovili in ji zamenjali oba nosilna stebra.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 30. Marec 2016
Še letos krožišče na Belvederju
Izola bo kmalu bogatejša za novo krožišče. Uredili naj bi ga pred koncem leta, in sicer na mestu zdajšnjega križišča na Belvederju (na glavni cesti do Strunjana), kjer zavijanje v levo zahteva precej časa in potrpljenja, še zlasti poleti in ob sončnih koncih tedna.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Jutri bodo v Izoli odprli krožišče
Novo krožišče pri izolski Komunali bodo odprli jutri ob 12. uri. Po današnjem tehničnem pregledu so dobili uporabno dovoljenje. Z gradbenimi deli na krožišču so končali 3. februarja. Zatem so se lotili papirologije ter pripravili geodetske posnetke območja in projekt izvedenih del.
Primorske novice > Okolje Izola
Četrtek, 3. Marec 2016
Prihodnje leto že dela na HC Jagodje-Lucija?
“Naj za eno leto poskusijo ukiniti vinjetni sistem na hitri cesti med Škofijami in Izolo ter ugotovijo, za kolikšen izpad prihodkov bi šlo,” je na torkovem posvetu svetov koprskih KS, ki čutijo vplive hitre ceste v Istri, predlagal koprski občinski svetnik Bojan Tavčar (SMC). “Zdajšnja zakonodaja nam tega ne omogoča,” odgovarjajo na ministrstvu za infrastrukturo.
Primorske novice > Okolje Izola
Sreda, 17. Februar 2016
Občina bo uredila parkirišče za OŠ Vojke Šmuc
Izolska občina namerava urediti parkirišče za Osnovno šolo Vojke Šmuc (v bližini zdravstvenega doma). Naročila je že izdelavo projektne dokumentacije in ta bo kmalu nared. “Projekt predvideva ureditev enosmerne ceste z vhodom ob zdravstvenem domu in izhodom ob kulturnem domu. Označili bomo parkirna mesta in prostor za intervencijska vozila,” pojasnjujejo v uradu za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj, ki ga vodi Tomaž Umek.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 16. Februar 2016
Še naprej bodo krpali luknje
Dokler ne bodo odprli krožišča pri Komunali, bodo mnogi vozniki še naprej uporabljali obvoz z Industrijske ceste čez Polje in mimo Mehana. Cesta je bila že doslej v slabi kondiciji, zdaj ima le še več lukenj. Jo bo torej občina v bližnji prihodnosti celovito obnovila? “Večjih posegov tam za zdaj ne načrtujemo,” odgovarjajo v občinski upravi.
Primorske novice > Okolje Izola
Sobota, 13. Februar 2016
Odpadki glede na površino ali ljudi
V nadzornem odboru izolske občine in javnem podjetju Komunala merijo moči. Prvi menijo, da lahko nadzorujejo način zaračunavanja ravnanja s komunalnimi odpadki, drugi so prepričani, da tega ne bi smeli. Pravo vprašanje, ki bi ga morali načeti, pa je, ali je zdajšnji način zaračunavanja storitev Komunale, ki jih plačujejo vsa izolska gospodinjstva, ustrezen ali ne.
Primorske novice > Okolje Komunala Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]