nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 31. Avgust 2016
Umirjanje prometa v bližini šol
V Izoli so postavili tri ohišja za merilnike hitrosti v bližini osnovnih šol. Radarska kontrola prometa na Prešernovi cesti proti Belvederju je v preteklosti pokazala pozitiven učinek. S tem želijo v Izoli trajno umiriti promet v neposredni bližini šol in športnih objektov.
Regional Obala > Gospodarstvo Izola
Sreda, 10. Avgust 2016
Prenovljena Lonka ni bistveno drugačna
Parkirišče na Lonki ima že nekaj dni nove zapornice, ki pa so na istem mestu kot nekdanje. “Razlika je le v tem, da sta vhodna in izhodna zapornica zdaj ločeni, zato je otok, na katerem sta nameščeni, daljši. Sredi parkirišča je po novem tudi avtomatska blagajna,” pojasnjuje direktor Komunale Denis Bele.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Petek, 26. Februar 2016
Delamaris lani s 15 milijoni evrov čistih prihodkov od prodaje
Delamaris je v letu 2015 dosegel 15 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, dobiček v tem obdobju pa je ocenjen na 669.000 evrov. Tako so presegli številke iz leta prej, ko so čisti prihodki od prodaje znašali 13,43 milijona evrov, podjetje pa je zabeležilo dobrih 363.000 evrov dobička.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sreda, 8. Julij 2015
Za Delamarisom uspešno leto
Za Delamarisom je uspešno leto. Čeprav je zaradi selitve v Pivko proizvodnja skoraj tri mesece stala, so jo lani ohranili na ravni iz leta prej, čisti prihodki od prodaje pa so bili lani za 37,5 odstotka višji kot v letu 2013. Sočasno s selitvijo so začeli tudi novo dejavnost ribarnic, skupno jih imajo po vsej Sloveniji v najemu 16.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sreda, 3. Junij 2015
 V Izoli bodo obeležili svetovni dan okolja
Javno podjetje Komunala Izola se bo na svetovni dan okolja, ki ga obeležujemo v petek, 5. junija, predstavilo na stojnici, dogajanje pa bodo popestrili tudi otroci in izolski Bepi. V popoldanskem času bosta svoja vrata odprla zbirni center in center uporabnih predmetov Staro kot novo. Na ogled bosta tudi dve razstavi unikatnih izdelkov, ki so plod ponovne uporabe odpadnih materialov.
Slovensko-morje > Gospodarstvo Komunala Izola
Petek, 29. Maj 2015
Bolnišnica Izola: zaradi gradnje urgentnega centra selijo nekaj ambulant
Gradbišče urgentnega centra centralne urgence (CUS) ob izolski bolnišnici je zdaj že toliko poseglo v osrednjo bolnišnično stavbo, da bo od ponedeljka dalje na novi začasni lokaciji delovalo več urgentnih ambulant. Vse bodo nato preselili v novogradnjo, ki naj bi bila končana septembra.
Primorske novice > Gospodarstvo Splošna bolnišnica
Sreda, 25. Februar 2015
Danes drugi poskus prodaje ladjedelnice
Za danes je v Ljubljani napovedana druga dražba območja izolske Ladjedelnice. Gre za 4,2 hektarja veliko zemljišče in stavbe tik ob morju, ki so v lasti propadlega gradbinca Kraškega zidarja in mariborskega Konstruktorja Invest, vsak ima polovico. A ni gotovo, da dražba bo, saj do včeraj varščine ni vplačal še nihče.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Petek, 24. Oktober 2014
Sodišče pritrdilo Delmarjevemu stečajniku
Ribarnice propadlega izolskega Delmarja v Domžalah, Sežani, Luciji in na koprski tržnici že imajo nove najemnike. Z najemnimi pogodbami, ki jih je v začetku meseca sklenil stečajni upravitelj Andrej Marinc, soglaša tudi koprsko sodišče.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Nedelja, 12. Oktober 2014
Za 135 let nova tovarna
Delamaris po dokončni preselitvi proizvodnje iz Izole v petek tudi uradno odpira nov objekt za predelavo rib in proizvodnjo ribjih izdelkov. V zadnjem letu je po dolgotrajnih pripravah zrasel v kompleksu Pivke perutninarstvo, ki je lastnica Delamarisa. Selitev iz Izole, kjer je Delamaris dotrajane prostore zadnja leta najemal, se je po pojasnilih vodstva izkazala za ekonomsko upravičeno, omogočila naj bi tudi nadaljnji razvoj podjetja.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Sobota, 4. Oktober 2014
Delmar: za štiri milijone evrov terjatev
Stečajni upravitelj izolskega Delmarja Andrej Marinc ocenjuje, da bo glede na bilančne podatke prijavljenih za približno štiri milijone evrov terjatev. Ker je Delmar že pred nedavno začetim stečajem unovčil veliko svojega premoženja, pa Marinc ocenjuje, da poplačilo navadnih upnikov ne bo veliko.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Torek, 30. September 2014
Ribarnice Delmarja v najem, za delavce ne ostane veliko
“Delmar je klasična slovenska žalostna zgodba,” pravi stečajni upravitelj podjetja Andrej Marinc po prvem obisku na sedežu podjetja v Izoli. Za Delmarjeve ribarnice po vsej Sloveniji bo čimprej skušal najti najemnika. Ni pa še prepričan, da bo v stečajni masi Delmarja dovolj za poplačilo terjatev delavcev.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
Torek, 30. September 2014
Delmar je v stečaju, brez dela bo ostalo 63 ljudi
Izolski Delmar je v stečaju. Predlagalo ga je vodstvo podjetja. Novica je bila včeraj za marsikoga nepričakovana. Ne pa za 63 zaposlenih, ki so tak razplet s strahom pričakovali. Napovedim direktorja Iztoka Palčiča, da je tik pred dogovorom s strateškim partnerjem za vstop v lastništvo podjetja, niso verjeli.
Primorske novice > Gospodarstvo Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]