nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Drago Mislej - Mef

Ponedeljek, 30. Junij 2014
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih
Na predvečer dneva državnosti je Drago Mislej - Mef na legendarnem izolskem prizorišču v Arrigoniju, ob pisani podpori številnih glasbenih gostov predstavil svoj tretji album »Najboljša leta«, ki je v navezi z zasedbo NOB luč sveta ugledal v preteklem letu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Drago Mislej - Mef | Arrigoni
Četrtek, 24. Oktober 2013
Vsa leta so najboljša!
Kdor misli, da je naslov nove plošče Draga Misleja - Mefa Najboljša leta kakorkoli nostalgičen, se pošteno moti. Primorski kantavtor je znova nanizal glasbene zgodbe, ki so v preteklost zazrte le toliko, kolikor so se neizbežno tamkaj zgodile. Mef gre naprej, kam, pa bo nazorno pokazal z okrepljenim novo-starim Narodnoosvobodilnim bendom v petek, 25. oktobra, v Gledališču Koper.
Primorske novice > Kultura Drago Mislej - Mef
Nedelja, 5. Maj 2013
“Čez 20 let vidim Mandrač kot vinilko”
Novinar, urednik, glasbenik, eden večjih slovenskih tekstopiscev in nekdanji občinski svetnik Drago Mislej Mef je v pogovoru spregovoril o glasbi, pomenu lokalnih medijev, stanju v novinarstvu, pa tudi o izolskem časopisu Mandrač, ki je nedavno zabeležil izid 1000. številke.
Primorske novice > Družba Drago Mislej - Mef
Sobota, 4. Februar 2012
Hitrejši od Waitsa
Drago Mislej Mef s svojo ekipo prav danes odhaja v Studio Hendrix postavit piko albumu Najboljša leta. Tretja studijska plošča Mefa in Narodnoosvobodilnega benda (NOB) se je rojevala polnih šest let: “Jah, kaj naj ... Vseeno pa smo hitrejši od Toma Waitsa, ki je za zadnji studijski album porabil še leto več kot mi.”
Primorske novice > Kultura Drago Mislej - Mef
Torek, 20. December 2011
Dobro mi gre
Leta 2000 je Drago Mislej Mef napisal pesem z naslovom Lahko sem srce, ki jo mnogi poznamo predvsem kot uspešnico skupine Tabu. Nekoliko manj znano pa je, da je Mef poleg besedila pesmi, na kitaro spesnil tudi glasbo. Še bolj v naftalin pa je zavit podatek, da skladbo prvotno poje pevka Mojca Maljevac.
Obala.net > Družba Drago Mislej - Mef
Petek, 15. April 2011
Na Slovenski popevki tudi Rudi, Anika in Slavko
Na Slovenski popevki 2011, ki bo septembra, bodo letos nastopili tudi trije Primorci: Anika Horvat, Slavko Ivančić, in Rudi Bučar. Besedilo za pesem In si tu, ki jo bo zapela Anika Horvat, je napisala Damjana Kenda Hussu, glasbo pa je prispeval Marino Legovič. Slavko Ivančić se bo predstavil s pesmijo Danes si sam, besedila za njo se je domislil Drago Mislej - Mef, glasbe pa Gaber Radojevič. Rudi Bučar bo nastopil s pesmijo Naj traja, za katero je pripravil tudi glasbo, besedilo pa mu je napisal Leon Oblak.
Primorske novice > Družba Rudi Bučar | Drago Mislej - Mef
Četrtek, 14. April 2011
Volitve v Izoli brez Mefove liste - ne nameravajo podpirati sprevrženega sistema
Do sinoči do 19. ure so izolske stranke in liste lahko določile svojega kandidata, s katerim bi lahko zapolnile prazen stol v občinski dvorani na Kristanovem trgu. Svetniško mesto se je spraznilo po januarskem odstopu Draga Misleja - Mefa, njegova lista Mef in Izolani pa se volitev 8. maja ne namerava udeležiti.
Primorske novice > Politika Drago Mislej - Mef
Sreda, 23. Marec 2011
Uvod v izolsko spomladansko dogajanje: Drago Mislej – Mef
Večeri ob kaminu v gostilni Istra so na prvi spomladanski dan postregli z nastopom izolskega glasbenika, novinarja in sedaj že bivšega izolskega svetnika ter nesojenega župana. Egidiu Krajcerju gosta ni bilo potrebno posebej predstavljati, saj je Mef od svojega prihoda v Izolo, v marsičem zaznamoval utrip ribiškega mesta. S sodelovanjem z mnogimi slovenskimi glasbeniki, pa je predvsem kot tekstopisec pustil velik pečat na slovenski glasbeni sceni.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Gostilna Istra | Drago Mislej - Mef
Ponedeljek, 21. Marec 2011
Volitve nesmiselne
Nadomestne volitve. Nekatere stranke že vedo, koga bodo kandidirale, druge se še odločajo. “Ne bomo dali svojega kandidata, ker ne vidimo smisla teh volitev. Župan je imel možnost, da bi jih preprečil, saj smo predlagali, naj počaka iztek šestmesečnega obdobja, da Mefa zamenja naslednji z liste, a tega ni storil,” nam je dejal Slavko Samotorčan iz liste Mef in Izolani.
Žurnal > Politika Občina Izola | Drago Mislej - Mef
Sobota, 29. Januar 2011
Zaradi odstopa Draga Misleja Mefa čakajo Izolane nadomestne volitve
Kljub številnim zanimivim sklepom po tretji seji občinskega sveta v sedanji sestavi najbolj odmeva odstop občinskega svetnika Draga Misleja Mefa. Ker je odstopil v manj kot šestih mesecih od potrditve mandata, bodo Izolani novega svetnika izbrali na nadomestnih volitvah.
Primorske novice > Politika Drago Mislej - Mef | Občina Izola
Petek, 28. Januar 2011
Denis Bele prvi mož Komunale, Mef nič več svetnik
Svetniki so na 3. redni seji potrdili novega direktorja Javnega podjetja Komunala. To funkcijo bo odslej opravljal Denis Bele, ki ga širša javnost do sedaj še ni spoznala. S položaja občinskega svetnika pa odstopa Drago Mislej - Mef, vzrok pa naj bi bila možnost konflikta interesov v povezavi s tednikom Mandrač.
Izola.info > Politika Občina Izola | Komunala Izola | Drago Mislej - Mef
Četrtek, 27. Januar 2011
Drago Mislej je pojasnil ozadje svojega odstopa
Izolski občinski svetnik Drago Mislej (Lista Izolani) je v današnji izjavi za javnost pojasnil, da je s položaja občinskega svetnika odstopil iz osebnih, moralnih in načelnih razlogov ter zaradi možnosti konflikta interesov, skladno z veljavno zakonodajo.
Primorske novice > Politika Drago Mislej - Mef | Občina Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]