nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Plaža Simonov zaliv

Petek, 25. Julij 2014
San Simon za družine in športnike
San Simon Resort, ki sodi pod okrilje družbe Bernardin Group, ima že tri mesece novega vodjo, 34-letnega Roberta Staničića, ki se je kalil kot vodja recepcije grand hotela Bernardin, s turizmom pa se je začel ukvarjati v konkurenčnem portoroškem hotelu Morje.
Primorske novice > Gospodarstvo Simonov zaliv
Torek, 5. November 2013
Na 33. Martinovem teku sta zmagala športni duh in dobra volja
Več kot sto tekačev in tekačic ter skupina pohodnikov se je v nedeljo v Izoli udeležilo tradicionalnega, letos že 33. Martinovega teka in pohoda. V organizaciji Centra za kulture, šport in prireditve Izola in Športne zveze Izola, navkljub ne preveč prijaznemu vremenu, tudi tokrat ni manjkalo dobre volje, tako med tistimi najhitrejšimi, kakor tudi med »navadnimi« rekreativnimi tekači, ki so tudi med Izolani vsako leto številčnejši.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža CKŠP Izola | Simonov zaliv
Sreda, 29. Maj 2013
Danes v Izoli Mokra čista desetka
Univerzitetna športna zveza Primorske in Študentska organizacija Univerze na Primorskem v sodelovanju s Fakulteto za vede o zdravju in Fakulteto za management organizirajo tradicionalno študentsko športno-družabno srečanje Mokra Čista desetka, na kateri se bodo lahko študentje, še zadnjič v tem študijskem letu, pomerili v desetih športno-zabavnih disciplinah.
Primorska.info > Družba Simonov zaliv
Sreda, 22. Maj 2013
Vstop na plaže bo tudi letos brezplačen
Strahovi nekaterih pred spremembo zakonodaje, ki bo omogočila zaračunavanje vstopnine na plažo, se vsaj za zdaj niso uresničili. Vode so javno dobro in jih vsakdo lahko uporablja pod enakimi pogoji. To velja tudi za priobalna zemljišča, ne glede na lastništvo. Lastnik mora dovoliti vsem dostop do javne dobrine, je pojasnila Jana Miklavčič z inšpektorata za okolje in naravo.
Primorske novice > Turizem Simonov zaliv
Četrtek, 25. Oktober 2012
Simonov zaliv prvi med naravnimi kopališči
V letošnji akciji iskanja najboljšega kopališča v Sloveniji, ki je potekala 22. leto zapored, je 100 slovenskih kopališč prejelo skoraj 70.000 glasov obiskovalcev. Dobitniki naziva Naj kopališče so letos Simonov zaliv, Laguna - mestna plaža Ljubljana, Vodno mesto Atlantis, Terme Snovik, Thermana Laško in Terme Olimia.
Primorska.info > Turizem Simonov zaliv
Ponedeljek, 13. Avgust 2012
Konec plačevanja vstopnine na plažo
Če se odpravljate na izlet na slovensko obalo, vam ne bo več treba plačati vstopnine na plažo. Odslej je vstop prost, razen če se boste želeli kopati v bazenu. Ministrstvo za kmetijstvo je namreč po našem članku ukrepalo zoper tiste, ki so zaračunavali dostop.
Žurnal > Turizem Simonov zaliv
Četrtek, 9. Avgust 2012
Vstopnina na plažah ostaja
Morje, plaža in priobalno zemljišče so naravno javno dobro, kar pomeni, da jih lahko uporablja vsakdo. Kopanje mora biti dovoljeno vsem, prav tako lahko vsakdo na obali razgrne brisačo. Kljub temu in kljub inšpekcijskim odločbam, da morajo upravljalci plaž prenehati z zaračunavanjem vstopnine, ta na nekaterih plažah ostaja.
Primorske novice > Turizem Simonov zaliv
Sreda, 4. Julij 2012
2. Noč na plaži v znamenju DJ Lovra, Michaela Jacksona in Zmelkoow
V Simonovem zalivu je bil sobotni večer v znamenju 25. letnice delovanja DJ Lovra, ki je ob tej priložnosti pripravil prerez 25 let hitov v video-disco obliki (VJ Angelo). DJ Lovro je na oder priklical tudi dekleta, ki so nastopila v okviru modne revije FHM, v koncertnem delu večera pa je nastopila tribute zasedba Jackson Mania ter skupina Zmelkoow.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Simonov zaliv
Nedelja, 17. Junij 2012
Prva »Noč na plaži« s starimi znanci Big Foot Mama
Na plaži v Simonovem zalivu se je s petkovim koncertom skupine Big Foot Mama začel letošnji poletni niz prireditev »Noč na plaži«. Ljubljanska zasedba Big Foot Mama je v Izoli nazadnje nastopila pred tremi leti prav v Simonovem zalivu, vmes pa je praznovala že svojo 20. obletnico delovanja, ki jo je leta 2010 obeležila z izidom celovečernega dokumentarnega filma »Tist' dan v tednu«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Simonov zaliv
Ponedeljek, 7. November 2011
Fotoreportaža: 31. Martinov tek in pohod
Nedeljsko dopoldne je v Simonov zaliv privabilo več kot 200 rekreativnih tekačev iz vseh koncev Slovenije. Na tradicionalnem 31. Martinovem teku in pohodu so tekači v trinajstih tekmovalnih kategorijah opravili s skoraj 11 kilometrov dolgo progo, poleg tekaškega dela je potekal tudi pohod v zmerni hoji, v okolici plaže pa se je odvijal tek športnikov s posebnimi potrebami iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec in VDC iz Kopra.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža Simonov zaliv | CKŠP Izola
Petek, 4. November 2011
V nedeljo 31. Martinov tek in pohod
V organizaciji Centra za kulturo, šport in prireditve bo to nedeljo (6. november) potekala že 31. izvedba tradicionalnega Martinovega teka, s startom v Simonovem zalivu. Poleg tekmovanja v teku, kjer bodo tekači merili moči v sedmih starostnih kategorijah, so organizatorji pripravili tudi voden pohod, vzporedno pa se bo odvijal tek oseb s posebnimi potrebami iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec in VDC iz Kopra.
Izola.info > Šport Simonov zaliv | CKŠP Izola
Četrtek, 22. September 2011
Nagrada naj kopališče tudi Simonovemu zalivu
Prejemniki letošnjih nagrad naj kopališče, ki so jih danes podelili v Ljubljani, so Simonov zaliv, Laguna - mestna plaža Ljubljana, Vodno mesto Atlantis, Terme Snovik, Termalni center wellness park Laško in Terme Čatež. Prvič pa so podelili tudi nagrade za naj kampe.
Primorska.info > Turizem Simonov zaliv
 
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]