nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Galerija Insula

Nedelja, 20. April 2014
Človek - zgolj barvna gmota
Slikarja Simona Kocjančiča zanima in vznemirja človek: na njegovi prvi razstavi leta 2006 so prevladovale figure, na postavitvi Čas za igro, ki je od 20. aprila na ogled v galeriji Insula, je v ospredju podoba.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Ponedeljek, 5. Avgust 2013
Ples tehnik in barv
Izolanka Sanja Tošić končuje študij na ljubljanski Pedagoški akademiji. Čeprav se posveča tudi tradicionalnim likovnim tehnikam, jo zadnja tri leta vleče predvsem v eksperiment: na križpotje slikarstva, skulpture, fotografije in računalniške grafike. Rezultat svojih raziskovanj je naslovila Silky smooth, v galeriji Insula pa ga predstavlja še do četrtka.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Petek, 22. Marec 2013
Slikarstvo, v katerem zveni sonce
Mira Ličen Krmpotić je umetnica, ki ustvarja nepretrgoma in dela neustavljivo. V šali bi lahko pristavili, da v njenem ateljeju zagotovo brbota in kipi. Do 6. aprila se v galeriji koprskega Pokrajinskega muzeja in izolski Insuli predstavlja z razstavo Barve duše: na ogled postavlja slike, ki imajo v svojem “rojstnem listu” zapisano - Pariz.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Četrtek, 25. Oktober 2012
Med kičem, umetnostjo in resničnostjo Barbare Jurkovšek
V izolski galeriji Insula smo bili včeraj priča odprtju zelo zanimive in po svoje nenavadne razstave »Between Kitsch, Art & Reality«, mlade avtorice Barbare Jurkovšek. Čeprav Barbara prihaja iz Ljubljane, jo je galerist Dejan Mehmedovič predstavil kot izolsko avtorico, saj v zadnjem obdobju živi in dela tudi v Izoli. Razstava, ki jo je zares vredno obiskati, bo v Insuli na ogled do 15. novembra.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Sreda, 1. Avgust 2012
Galerija Insula zaokrožila 25-letnico delovanja
Z razstavo »Risba – Disegno«, pa tudi z ostalimi razstavami v galerijah treh obalnih mest in na Krasu, je izolska galerija Insula v preteklih dneh obeležila 25 let svojega delovanja. Ob osrednjem dogodku v sklopu obletnice, so v galeriji Insula razstavili risbe 54 avtorjev, večinoma članov Društva likovnih umetnikov Insula oziroma umetnikov, ki so z društvom tesneje sodelovali.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Torek, 24. Julij 2012
Insula praznuje 25-letnico delovanja
V Galeriji Insula bodo ob 25. obletnici delovanja drevi odprli razstavo Risba. Na ogled bodo risbe 54 avtorjev, večinoma članov Društva likovnih umetnikov Insula oziroma umetnikov, ki so z društvom tesneje sodelovali. Poleg osrednje razstave bodo pripravili še vzporedne prireditve, je povedal vodja galerije Dejan Mehmedovič.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Sreda, 16. Maj 2012
Spominjamo se Borisa Benčiča
Prav te dni mineva deset let od prezgodnje smrti izolskega umetnika Borisa Benčiča (1957-2002). V spomin na ustvarjalca, ki so mu bila blizu različna področja umetniškega ustvarjanja, so v izolski galeriji Insula v petek pripravili razstavo fotografij, video-projekcijo in glasbeni program z naslovom »Vezni člen«.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Torek, 20. December 2011
Realistični zgolj zato, da ne bi bili realni
Petkov večer nam je poleg dežja v izolski galeriji Insula ponujal otvoritev razstave Hyper(i)real, ki se ponaša z deli na prvi pogled precej različnih ustvarjalcev, ki pa jih združuje razmislek o pojmovanju resničnosti podobe. Do 15. januarja si bodo obiskovalci galerije lahko ogledali razstavljena dela, pod katera so podpisani Alojz Jurca, Barbara Jurkovšek, Andrej Pavlič, Aleksander Peca in Paride di Stefano.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Insula
Nedelja, 18. September 2011
Naznanilo pestre jesenske galerijske ponudbe v Izoli
V tekočem tednu smo bili v Izoli deležni odprtja dveh razstav. V četrtek so v galeriji Alga odprli razstavo »Obala spomina«, avtorja Benjamina Žnidaršiča, ki kot tetraplegik ustvarja s pomočjo ust, v petek pa je v galeriji Insula potekala otvoritev razstave Lojzeta Logarja z naslovom »Iz cikla Sarcophag U.S.«.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Alga | Galerija Insula
Četrtek, 18. Avgust 2011
Grafike Aleša Sedmaka med idejo velikega in intimnim dnevnikom
Razstavni projekt Grafika na Obali, ki ga pripravljajo v Društvu likovnih umetnikov Insula, tokrat postavlja v središče opus Aleša Sedmaka. V galeriji koprskega Pokrajinskega muzeja se razpira pogled v njegovo ustvarjanje s konca 80. let prejšnjega stoletja, v izolski Insuli pa so na ogled avtorjevi sitotiski, ki so v njegovem ateljeju nastali letos.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
Nedelja, 19. Junij 2011
Izklesano, a nedokončano izolsko srce
Izolani se Romilda Pustette spominjajo predvsem kot prezgodaj preminulega naslednika bogate kiparske družinske tradicije, saj je Romildo predstavljal že peto ali šesto generacijo izolskih kamnosekov. Njegovi horizonti pa so presegali obrtniško tradicijo, saj je kot mladenič v poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih začuti duh družbenih sprememb, ki se je odražal v njegovih eksperimentalnih pristopih na različnih poljih umetniškega ustvarjanja.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Manziolijeva palača | Galerija Insula
Sreda, 4. Maj 2011
Jezik ali ježek - saj je vseeno!
V izolski galeriji Insula je na ogled razstava kamnitih skulptur Gail Morris, Valižanke, ki že vrsto let živi v Istri. V petek ob 19. uri pa bodo v palači Gravisi v Kopru odprli razstavo njene keramike. Gail Morris, doma iz Severnega Walesa v Veliki Britaniji, se je z istrsko pokrajino in njeno svetlobo prvič srečala leta 1983 v Marušičih, komor je prišla s skupino kiparjev šole St. Martin iz Londona na poletno kiparsko šolo.
Primorske novice > Kultura Galerija Insula
 
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]