nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Art Kino Odeon

Petek, 18. Marec 2016
Premiera izolskega filma: V njem tudi Rudi Bučar
Danes dopoldne se je v Art kinu Odeon odvila predstavitev novega promocijskega filma Izole in nove celostne grafične podobe Turističnega združenja Izola. V letu 2016 se bodo v združenju namreč osredotočili na digitalno obliko promocije, ki sloni na sodobnih oblikovalskih pristopih.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Petek, 26. Februar 2016
Dom, v katerem ni nihče doma
Okna v stavbi na ulici Vide Pregarc 34 v ljubljanskih Mostah so brez zaves. Pogled razkriva gole stene. S stropa brlijo žarnice. “Včasih je bilo videti kak obraz na oknu, utrujen, zgaran in zamišljen. Slutil sem, da so za temi okni tudi težke zgodbe. Vedel pa sem tudi, da bo težko priti do njih, čeprav so z ulice samo ena vrata. Bilo je zelo težko vstopiti,” pravi Metod Pevec, režiser in scenarist dokumentarnega filma Dom.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 29. Januar 2016
Rotterdam tudi v Izoli
Program letošnjega Filmskega festivala v Rotterdamu, ki velja za najpomembnejšo odskočno desko novih filmskih talentov in sejalca novih filmskih trendov, šteje kar 400 filmov. Delček tega si bomo danes in jutri ogledali tudi v izolskem Art kinu Odeon, ki se bo poleg ljubljanskega Kinodvora ter mestnih kinov v Domžalah in na Ptuju v živo vklopil v festivalsko dogajanje.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 23. November 2015
Festivalska filmska karavana, ki se jutri začne v ljubljanski Kinoteki, v soboto obišče Izolo
Med 24. in 30. novembrom bo sedem mest v okviru projekcij in srečanj obiskal prejemnik letošnje nagrade Darko Bratina. Poklon viziji Goriškega Kinoateljeja, vsestranski švicarski režiser in producent Villi Hermann. Zavod Otok seviziji nagrade poklanja 28. novembra v Izoli, s predstavitvijo nagrajenca v palači Manzioli ob 18. uri in v Art Kinu Odeon ob 20.30 uri.
Slovensko-morje > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 5. November 2015
V izolskem Art kinu Odeon na ogled finalisti za nagrado lux
V Art kinu Odeon v Izoli se bodo danes začeli Filmski dnevi lux, v okviru katerih tudi v Sloveniji prikažejo tri finaliste za filmsko nagrado lux, ki jo vsako leto podeljuje Evropski parlament. V ožji izbor so se tokrat uvrstile koprodukcije Sredozemlje, Mustang in Učna ura. V Izoli jih bodo brezplačno predvajali danes, v petek in soboto.
Regional Obala > Kultura Kino Odeon
Četrtek, 17. September 2015
Art kino Odeon v elitni družbi evropskih kinematografov
Referenčna spletna platforma filmneweurope.com, ki deluje z roko v roki z Europa Cinemas, mrežo prikazovalcev evropskega kakovostnega umetniškega filma, je izolski Art kino Odeon izbrala za kinematograf meseca.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Ponedeljek, 4. Maj 2015
Mlado občinstvo nagradilo italijanski film Nevidni fant
Žirija, sestavljena iz mladih ljubiteljev filma, je nagrado Evropske filmske akademije namenila filmu Nevidni fant italijanskega režiserja Gabriela Salvatoresa. Najstnike je film prepričal z zgodbo o superheroju. Projekt, ki je nastal na pobudo Evropske filmske akademije, je letos hkrati potekal v 25 mestih Evrope, v Izoli že tretje leto.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Sreda, 25. Junij 2014
Vsi smo drugačni in prav to je zanimivo
Center za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan (CUEVS) je ob 60. obletnici ustanovitve v izolskem kinu Odeon pripravil ogled filma Navihani Bram in pogovor o še vedno prisotnem stigmatiziranju otrok s posebnimi potrebami.
Primorske novice > Družba Kino Odeon
Četrtek, 17. April 2014
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo
Pretekli konec tedna je izolski Art kino Odeon gostil Revijo slovenskega animiranega filma, ki je ponudila pregled profesionalne in neodvisne produkcije slovenskega kratkega animiranega filma zadnjih osmih let. Skupno je bilo prikazano več kot 60 animiranih filmov, podelili pa so tudi nagrado za življenjsko delo na področju animiranega filma, ki jo je prejel režiser Črt Škodlar.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Odeon
Sreda, 9. April 2014
Domači animirani film je živ!
Čeprav domači ustvarjalci animiranega filma krizo občutijo dlje kakor traja globalna recesija, je tovrstne kakovostne ustvarjalnosti pri nas precej. In čeprav se v vsej zgodovini lahko pohvalimo zgolj z enim slovenskim animiranim celovečernim filmom, Socializacijo bika, bo program 1. Revije slovenskega animiranega filma, ki bo v petek in soboto v Izoli, nadvse bogat.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 4. April 2014
V Izolo se vrača animirani film
Izola bo po nekajletnem premoru ponovno gostila pregled slovenskega kratkega animiranega filma. Celostno tovrstna produkcija ni bila predstavljena vse od leta 2006, z Revijo slovenskega animiranega filma bosta to vrzel zapolnila Društvo slovenskega animiranega filma in Art kino Odeon Izola, kjer bodo 11. in 12. aprila zavrteli več kot 60 filmov.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
Petek, 28. Marec 2014
Pomorščaki so pogosto novi sužnji
Frédérick Pelletier, avtor filma Diego Star, se je v sredo vrnil v Izolo, da bi spregovoril o globalnem problemu izkoriščanja delavcev, predvsem pomorščakov. “Biti mornar je enako kakor biti zapornik, le da te tu pa tam plačajo,” je Pelletier poudaril eno od udarnih misli glavnega junaka in v pogovoru s socialnim antropologom Tomažem Gregorcem razkril mnoge manj poznane vidike izkoriščanja delavcev na ladjah.
Primorske novice > Kultura Kino Odeon
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]