nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Korte

Sreda, 18. Junij 2014
Praznovanje solsticija: Kresna noč v Kortah
Ob dnevu državnosti in praznovanju solsticija Občina Izola in Krajevna skupnost Korte vabita na prireditev Kresna noč v Kortah, ki bo v soboto, 21. junija, pred zadružnim domom v Kortah. Med 10.00 in 14.00 bo na balinišču v Kortah potekala Balinarska tekma državne lige dečki U-14 in mladinci U-18 med B.K. Korte in BK Krim Ljubljana. Ob 17.00 bo sledil nastop lovskih pevskih zborov in rogistov pred zadružnim domom.
Izola.info > Družba Korte
Četrtek, 1. Avgust 2013
Korte so opremljene, več kot 400 družin s podeželja pa še čaka
Izolska občina je nedavno končala gradnjo kanalizacije v starem delu Kort in zanjo že dobila uporabno dovoljenje. Naložba jo je stala 2,1 milijona evrov. A tudi po tej in prejšnji gradbeni etapi opremljanja Kort s kanalizacijo, ki so jo opravili pred desetletjem, bodo v dveh zaselkih, Morganih in Medoših-Draga, še nadalje uporabljali manjše čistilne naprave.
Primorske novice > Družba Korte
Četrtek, 20. Junij 2013
Kresna noč v Kortah ob praznovanju solsticija
Ob praznovanju solsticija, dnevu državnosti in peti obletnici delovanja Ženskega pevskega zbora Kulturnega društva Korte Občina Izola in Krajevna skupnost Korte vabita na prireditev Kresna noč v Kortah v petek, 21. junija 2013, pred zadružnim domom v Kortah.
Izola.info > Družba Korte
Torek, 5. Februar 2013
V Kortah poslej pestro tudi pozimi
Kakovost, domačnost in idiličnost. Predvsem na teh treh postavkah namerava nova najemnica hostla Stara šola v Kortah Mateja Koren Medved graditi turistično ponudbo na izolskem podeželju. Lična terasa hostla Stara šola. Po novem naj bi se trudili zvabiti obiskovalce tudi s prireditvami na dvorišču nekdanje šole.
Primorske novice > Turizem Korte
Sreda, 23. Januar 2013
Milijoni za izolsko podeželje
Izolska občina še kar vlaga v osrčje podeželja, v vas Korte, kar ji priznava tudi prvi človek KS Korte in svetnik liste Združeni za Izolo, Edi Grbec. Lani so obnovili in delno razširili pokopališče. Predvidoma čez dva meseca bodo končali z gradnjo kanalizacijskega obroča okrog vasi, za kar bodo porabili 2,1 milijona evrov.
Primorske novice > Okolje Korte
Ponedeljek, 14. Januar 2013
Kortežani kmalu do ustrezne komunalne, vodovodne in cestne infrastrukture
Z izgradnjo kanalizacije, rekonstrukcijo vodovodnega omrežja in asfaltiranjem cestnih površin dobivajo Korte novo podobo. Ureditev kanalizacije v skupni vrednosti 2,1 milijon evrov poteka po načrtovanem projektu in terminskem planu. V celoti sta zgrajeni fekalna in meteorna kanalizacija v samem krajnem delu stare vasi, končana je tudi rekonstrukcija vodovodnega omrežja ter asfaltiranje cestnih površin v tem delu.
Izola.info > Družba Korte
Ponedeljek, 22. Oktober 2012
V Kortah odprli prenovljeno pokopališče
Včeraj so v Kortah nad Izolo odprli prenovljeno pokopališče z dodatnimi pokopnimi mesti, novim poslovilnim objektom in novimi parkirnimi mesti. Na prenovljenem pokopališču je urejenih dodatnih 14 klasičnih pokopnih mest, 31 talnih žarnih pokopnih mest, poleg tega pa tudi 41 novih parkirnih mest, saj je bilo parkiranje ob pogrebih v Kortah pereč problem, sporočajo iz izolske občine.
Primorska.info > Družba Korte
Torek, 16. Oktober 2012
Zapora ceste v Kortah
Podjetje Grafist d.o.o. napreduje z deli za KANALIZACIJO KORTE II. FAZA in obvešča, da bo do zaradi izvajanja gradbenih del ter pričetka asfaltiranja do 16. novembra 2012 popolna zapora v vasi Korte, na odseku lokalne ceste Bandelj – Korte (proti dolini Dragonje). Obvoza ne bo.
Izola.info > Okolje Korte
Petek, 24. Avgust 2012
Kortežanske domačije
Danes se v Kortah pričenja prireditev poimenovana Kortežanske domačije 2012, ki jo organizira prostovoljno gasilsko društvo Korte. Prireditev izpostavlja avtohtono glasbo, igre in društva, ki tvorijo dušo te vasi.
Podpalmo.si > Družba Korte
Sreda, 20. Junij 2012
Kresna noč za solsticij v Kortah
Konec tedna bodo v Kortah praznovali kresno noč - solsticij. Starodavni običaj, ki ga bodo obudili na istrski način. Kresna noč, ali najdaljša noč v letu, je praznik ko se spominjamo naših prednikov, ki so častili in slavili sončna božanstva, da bi jim obvarovali pridelke. Na kresno noč nastopi solsticij, ko sonce doseže največji odklon od ekvatorja, torej je od njega najbolj oddaljeno.
Podpalmo.si > Družba Korte
Sreda, 9. Maj 2012
Razširitev in obnova pokopališča v Kortah
Župan Občine Izola, mag. Igor Kolenc in direktor podjetja Makro 5 gradnje d.o.o., Rajko Žigante sta včeraj podpisala pogodbo o razširitvi pokopališča v Kortah v skupni vrednosti del 495 tisoč evrov. Tretjino sredstev bo prispevala Občina, dve tretjini sredstev pa bo pokritih z evropskimi sredstvi.
Izola.info > Okolje Korte
Sreda, 14. December 2011
Občina bo v Kortah vlagala v kanalizacijo in pokopališče
Kortežani nestrpno pričakujejo novo leto. Občina jim namreč obljublja dve naložbi: dokončanje kanalizacijskega omrežja in ureditev pokopališča. Posege vrednoti na poltretji milijon evrov, vendar je kar 1,6 milijona evropskega nepovratnega denarja.
Primorske novice > Okolje Korte
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]