nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sobota, 12. Marec 2016
Za slovo od Barcelone zmaga na regati za medalje
Z regato za medalje se je v Barceloni končalo odprto prvenstvo v olimpijskem enosedu finnu. Po štirih zaporednih odličjih na prvenstvih stare celine je Vasilij Žbogar tokrat ostal brez medalje, bil je 6.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 4. Marec 2016
Evropsko prvenstvi za Žbogarja le etapni cilj do olimpijskih iger
Z meritvami danes, s prvima regatama pa v ponedeljek, se v Barceloni začenja evropsko prvenstvo v razredu finn. To bo prvo večje tekmovanje v tem razredu v letošnji sezoni in za številne evropske reprezentance tudi kriterijsko za olimpijske igre. Vasilij Žbogar ima vozovnico za Rio de Janeiro že zagotovljeno, zato bo prvenstvo izkoristil za piljenje forme.
Slovensko-morje > Šport Vasilij Žbogar
Petek, 4. Marec 2016
Občinski svetniki sprejeli proračun Občine Izola
Na včerajšnji izredni seji so izolski občinski svetniki potrdili proračun Občine Izola za leto 2016. Ta predvideva 20,5 milijonov evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov odhodkov. Občina Izola se lahko v letu 2016 dolgoročno zadolži za izvedbo investicij do višine 1.1 milijona evrov in za upravljanje z dolgom do višine 4 milijone evrov.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Sreda, 17. Februar 2016
 Mi igramo za vas! Izolska dobrodelna nogometna tekma
V petek, 26. februarja, ob 18.00 se bo v dvorani Osnovne šole Livade odvila posebna nogometna tekma. Izola bo gostila velikane slovenskega športa, ki se bodo v malem nogometu pomerili z velikani izolskega prostora. Dogodek bo humanitarne narave; celoten izkupiček od prodaje kart bo namenjen izolskim osnovnošolcem.
Slovensko-morje > Družba OŠ Livade
Sreda, 10. Februar 2016
Razpis za direktorja Centra za kulturo, šport in prireditve Izola
Občinska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je objavila razpis za poslovno - programskega direktorja javnega zavoda Center za kulturo, šport in prireditve Izola. Zavod kot v.d. direktorja trenutno vodi Boris Kobal.
Slovensko-morje > Družba CKŠP Izola
Petek, 29. Januar 2016
Podelitev ključev novim najemnikom neprofitnih stanovanj
Župan mag. Igor Kolenc bo v sredo, 3. februarja, ob 17. uri v Manziolijevi palači simbolno predal ključe novim najemnikom neprofitnih stanovanj. S tem bo sklenjen projekt s katerim Občina Izola v najem oddaja 27 neprofitnih stanovanj, ki so vredna približno 2,5 mio evrov.
Slovensko-morje > Družba Izola
Četrtek, 28. Januar 2016
Refuscus Mundi vabi na refošk v Izolo
V petek, 5. februarja, bo v Manziolijevi palači in stari občinski palači v Izoli potekal tretji festival Refuscus Mundi – Svet refoška. Na festivalu se bodo s svojimi vini predstavili pridelovalci vin iz sorte refošk, ki uspeva v več vinorodnih okoliših v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Festival se bo začel v palači Bessenghi s svečano otvoritvijo, ki bo obarvano tudi pesniško, saj je precej pesnikov verze namenilo refošku ali teranu.
Slovensko-morje > Turizem Manziolijeva palača
Sreda, 27. Januar 2016
8. Istrski karneval 2016
Še dober teden dni nas loči od 8. Istrskega karnevala. Tudi letos bo na Obali pust minil v znamenju bogatega dogajanja. Letošnje pustno dogajanje na Obali se bo pričelo v petek, 5. februarja, ko bodo v Izoli pripravili veliko otroško pustovanje. Ob 16. uri se bodo predstavile pustne šeme izolskih vrtcev, osnovnih šol in srednje šole, dogajanje pa bo popestrila tudi predstava skupine Smeškov svet z naslovom Ledeno kraljestvo.
Slovensko-morje > Družba Izola
Četrtek, 14. Januar 2016
E-novice ali Novice iz Izole
Občina Izola bo jutri, v petek, 15. januarja 2016, pričela s pošiljanjem dvotedenskih novic po elektronski pošti. E-novice ali Novice iz Izole se bodo na elektronske naslove pošiljale predvidoma vsak drugi petek. Občina Izola si je za enega od ciljev v letu 2016 zadala boljšo informiranost in obveščenost širše javnosti.
Slovensko-morje > Družba Občina Izola
Torek, 5. Januar 2016
Uspešno turistično leto v Izoli
V letu 2015 je bilo realiziranih preko 320000 nočitev, kar predstavlja 4 % rast v primerjavi s preteklim letom. Skupno so z 60 % prevladovali domači gostje. Med tujimi gosti je bilo največ avstrijskih državljanov, sledili so jim nemški, italijanski in belgijski gosti. Zabeležili smo pomemben porast nočitev na češkem, poljskem in skandinavskem tržišču. To so tudi države, ki bodo za nas v bližnji prihodnosti zagotovo predstavljale vedno pomembnejša tržišča.
Slovensko-morje > Turizem Izola
Ponedeljek, 28. December 2015
Občina Izola pridobila podporno točko programa ADRION
Občina Izola je uradno postala projektni partner v strateškem projektu podporne točke EUSAIR (Strategije EU za Jadransko-jonsko regijo) »Facility point« v okviru transnacionalnega programa ADRION. Jadransko-jonska regija, v kateri živi več kot 70 milijonov ljudi, združuje območje, ki ga prvenstveno določata jadranski in jonski morski bazen. Sestavlja jo osem držav: štiri države članice EU (Hrvaška, Grčija, Italija in Slovenija) ter štiri države, ki niso članice EU (Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Srbija).
Slovensko-morje > Družba Izola
Četrtek, 24. December 2015
V nov dom najmanj 53 občanov Občine Izola
Občina Izola je danes v uradnih objavah in na spletni strani objavila prednostno listo prosilcev, ki izpolnjujejo razpisne pogoje za najem neprofitnega stanovanja. Novim najemnikom bo dodeljenih 27 neprofitnih stanovanj, ki so skupaj vredna približno 2,5 mio evrov. Uradna podelitev ključev novim najemnikom se bo odvila v januarju 2016.
Slovensko-morje > Družba Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]