nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Sreda, 16. September 2015
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov
Polnoletnost Festivala slovenskega filma je včeraj v portoroškem Avditoriju naznanila uvodna festivalska projekcija celovečernega filma Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe. Ob slovesnemu odprtju festivala so producentki Dunji Klemenc podelili Badjurjevo nagrado za življenjsko delo.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 8. Junij 2015
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka
V Izoli se je včeraj končal 11. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Festival, ki v naše mesto vsako leto prinaša obilico filmskih užitkov, preko projekcij, filmskih gostov, delavnic in zabavnega programa, se je zaključil s projekcijo ruskega filma Poštarjeve bele noči.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Otok
Četrtek, 4. Junij 2015
Izola je zopet postala filmsko mesto
11. izvedba mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Izola Cinema je sinoči na Manziolijevem trgu razprla svoja jadra s svetovno glasbeno premiero skupine Insium, ki je z glasbeno spremljavo oplemenitila uvodno projekcijo filma »Let nad bojnimi polji«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kino Otok
Četrtek, 16. Oktober 2014
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde
V soboto so v izolski galeriji Salsaverde pripravili odprtje razstave Uroša Weinbergerja, ki se pod naslovom »The Final Countdown«, preko ustvarjanja risbe, sooča z aktualnimi vprašanji moderne družbe in interpretacijo aktualne družbene resničnosti.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Galerija Salsaverde
Četrtek, 25. September 2014
Izolski rokometaši ostali praznih rok
Rokometaši RD Istrabenz plini Izola so na drugi domači tekmi doživeli še drugi poraz. Tokrat so ob koncu izenačenega obračuna klonili proti ekipi iz Slovenj Gradca (30:31). Med gosti je blestel Vid Levc, ki je z 12 goli postal najboljši igralec celotnega kroga po izboru portala Rokomet.net, za »plave« pa je Peter Božič dosegel 9 golov. V soboto Izolani gostovujejo v Ormožu.
Izola.info > Šport > Fotoreportaža RD Istrabenz Plini
Torek, 23. September 2014
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong«
V četrtek smo v prostorih izolskega Kulturnega doma doživeli odprtje razstave »ODSEV« modne oblikovalke Marite Narobe. Svoje ročno izdelane kreacije, ki jih mlada Koprčanka spaja z avtorsko poezijo in prepleta s svojimi čustvi, uspešno predstavlja pod blagovno znamko »Marita Wrong«.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Kulturni dom
Četrtek, 11. September 2014
V Portorožu se je pričel lov na vesne
V portoroškem avditoriju se je včeraj začel 17. Festival slovenskega filma, festivalsko bero celovečernih filmov v tekmovalnem programu pa je odprl film Pot v raj režiserja Blaža Završnika. Do nedelje se bo na festivalu zvrstil letni pregled slovenskih celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki se bodo potegovali za festivalske nagrade vesne.
Izola.info > Kultura > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 1. September 2014
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade
Zadnji avgustovski konec tedna je v Izoli minil v znamenju številnih prireditev. Naključen obiskovalec našega mesta je vsaj za nekaj dni lahko dobil občutek, da mesto vre od pisane palete preštevilnih dogodkov, namenjenih širokemu spektru okusov in potreb. Marsikdo je pripomnil, da se je Izola končno prebudila iz dolgega spanca in upajmo, da je temu res tako.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Ponedeljek, 30. Junij 2014
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih
Na predvečer dneva državnosti je Drago Mislej - Mef na legendarnem izolskem prizorišču v Arrigoniju, ob pisani podpori številnih glasbenih gostov predstavil svoj tretji album »Najboljša leta«, ki je v navezi z zasedbo NOB luč sveta ugledal v preteklem letu.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Drago Mislej - Mef | Arrigoni
Torek, 10. Junij 2014
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti
Z večerno projekcijo filma Izžarevanje se je na Manziolijevem trgu v nedeljo sklenil jubilejni 10. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. V petih festivalskih dneh so si obiskovalci lahko ogledali 19 celovečernih filmov ter kopico dokumentarnih in kratkometražnih filmov. Poleg družabnih dogodkov na Svetilniku je letošnji festival postregel še z odličnim avdiovizualnim performansom (cre)AZIONE, izolske umetniške »trojke« Davorina Marca, Elvisa Šahbasa in Parida Di Stefana.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Četrtek, 5. Junij 2014
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris
S projekcijo filma »Grigris« čadskega režiserja Mahmata-Saleha Harouna, se je včeraj tudi uradno začel letošnji 10. jubilejni festival Kino Otok – Isola Cinema 2014. Do nedelje se bo na festivalu zvrstila kopica filmskih projekcij ki jih bodo spremljali pogovori z avtorji, festival pa bodo popestrile tudi številne družabne prireditve. V času festivala bo zaživel filmsko-vzgojni program »Podmornica – Otok za mularijo«, ki je namenjen otrokom, mladim in družinam.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
Torek, 3. Junij 2014
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema
Jutri se v Izoli uradno začenja jubilejna 10. izvedba filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema 2014, že danes zvečer pa si bomo na osrednjem prizorišču - Manziolijevem trgu lahko ogledali filmsko projekcijo presenečenja za domačine. Pred večerno projekcijo bo v galeriji Salsaverde ob 19. uri odprtje razstave fotografij ”Po resničnih dogodkih” / ”Based on a true story”, posnetih na prvih devetih izvedbah Kino Otoka.
Izola.info > Družba > Fotoreportaža Izola
18. Festival slovenskega filma prinaša rekordno bero filmskih užitkov [34 slik]
Fantastična filmska doživetja 11. Kino Otoka [24 slik]
Izola je zopet postala filmsko mesto [43]
Podobe družbene kritike Uroša Weinbergerja na stenah galerije Salsaverde [40]
Izolski rokometaši ostali praznih rok [70]
Marita Narobe predstavlja lastno blagovno znamko »Marita Wrong« [50]
V Portorožu se je pričel lov na vesne [46]
Od Hangarja in Arrigonija do parka, Lonke in Bazilikijade [24]
V Arrigoniju je zadišalo po (naj)boljših letih [86]
Kino Otok v Izolo prinesel poletje in čarobnost filmske umetnosti [28]
10. izvedbo Kino Otoka je odprla družbeno kritična drama Grigris [26]
V Izoli je vse nared za 10. izvedbo filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema [30]
Glasbeni čas Enza Hrovatina se ni ustavil pri Faraonih [38]
Slovenski animirani film se je vrnil v Izolo [34]
Tesna, a pomembna zmaga plavih v boju za obstanek med elito [48]
Na koncertu Pihalnega orkestra Izola [80]