nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Lokalne volitva 2010 Izola
Lokalne volitve 2010 · Izola

Županski kandidati

Radivoj Nardin

Radivoj
Nardin

Rojen 22.6.1962 v Kopru. Osnovno šolo je končal v Izoli, poklicno za prodajalce in srednjo ekonomsko v Kopru, visoko strokovno in znanstveni magisterij pa na UP - Fakulteti za management v Kopru.
Rojen 22.6.1962 v Kopru poročen in oče dveh otrok. Osnovno šolo je končal v Izoli, poklicno za prodajalce in srednjo ekonomsko v Kopru, visoko strokovno in znanstveni magisterij pa na UP – Fakulteti za management v Kopru.
Po končani poklicni šoli se je zaposlil v podjetju Trgoavto in sicer najprej kot prodajalec, nato pa kot poslovodja. V času 1981–1983 je odslužil svojo obveznost v JLA ter takoj po prihodu iz JLA odprl samostojno podjetje, ki še vedno deluje. V letu 2007–2009 je bil vodja logistike in koordinator za varnost in zdravje pri delu v podjetju Kemiplas d.o.o. Dekani.

V stranko SDS je vpisan od leta 2006 ter od samega zacetka tudi clan IO SDS Izola.
Izola je eno izmed mnogih slovenskih mest, ki se zaradi pomanjkanja vizije nahajajo pred pomembnimi razvojnimi odločitvami. Težave, ki taka mesta pestijo, so tako strukturne, kakor tudi kulturne narave.

Jasno je, da Izola že dolgo ni več mesto ribičev in kmetov, žal pa zadnje čase tudi ne industrijsko mesto, kakor tudi ne mesto obrtnikov. Izola je smo še zakotno, zaspano, obalno, apartmajsko-turistično mestece, namenjeno »vikendašem« in večinoma enodnevnim gostom. Je mesto občanov, ki so naveličani take občinske politike, ki je usmerjena samo v uveljavljanje lastne moči in interesov.

Da, in mnogi Izolani se tega dobro zavedamo. Žal pa nima nihče dovolj poguma, da bi priznal, da se je dosedanji razvoj Izole pokazal za napačnega in da vsako vztrajanje na obstoječih razvojnih smernicah pomeni za Izolo samo še nadaljnjo poglabljanje krize, zato je potreben povsem nov koncept razvoja.

No, mogoče pa tako stanje komu ustreza. Verjamem, da si občinski funkcionarji želijo razvoja Izole v smeri masovnega turizma in povečevanja števila stanovanj. Razlog za to je povsem racionalen, saj se občinski proračun polni s turistično takso, nadomestilom za stavbno zemljišče, raznimi koncesijami in, kar je najpomembneje z delom dohodnine občanov, ki imajo stalno prebivališče v Izoli. Pri slednjem pa je najbolj zaželeno, da se v Izolo priseljujejo premožnejši starejši Slovenci brez otrok, saj tako občina nima stroškov z varstvom in šolanjem otrok. Prav tako je potrebno priznati, da občina Izola trenutno razpada na vseh področjih (bivalnem, socialnem, zaposlitvenem in administrativnem).

Ali si Izolani in Izolanke tako stanje v Izoli res zaslužimo? Očitno da, saj si drugače ne morem tolmačiti glasovanja v Občinskem svetu, kjer svetniki z lahkoto sprejemajo za razvoj Izole tako škodljive odločitve. V posmeh vsemu pa naročajo še izdelavo raznih vizij, strategij, in projektov, za katere se je že v naprej vedelo, da razen visoko plačanih honorarjev iz take moke ne bo kruha.

Če Izola želi iz krize, potrebuje poleg novega vodstva tudi jasno in uresničljivo vizijo sprejeto s konsenzom vseh političnih strank. Oblikovati je potrebno povsem nov koncept sistematičnega in uravnoteženega razvoja, tako v mestu, kot na podeželju. Mestu, kot tudi njenim prebivalcem, je potrebno podati konkretne in uresničljive rešitve ki dajejo Izoli in Izolanom možnost, da v svojem mestu živijo kakovostno življenje. Čas je že, da se tudi v Izoli prične z razvojem, modernizacijo, socialno inkluzijo in bojem proti zmeraj večji revščini.
Radivoj Nardin Davorin Adler Igor Kolenc Egidio Krajcar Vojko Ludvik
Branko Simonovič Srečko Gombač Tomislav Klokočovnik   
Oljka - stranka slovenske Istre (Oljka) Mef in Izolani Istra - Istria Zares - nova politika (Zares) Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS)
Italijanska samoupravna narodna skupnost (ISNS) Izola je naša (IJN) Liberalna demokracija Slovenije (LDS) Združeni za Izolo Socialni demokrati (SD)
Slovenska demokratska stranka  (SDS) Nova Slovenija - Krščanska ljudska stranka (NSi) Slovenska ljudska stranka (SLS)   
V stranki Oljka zadovoljni z izidom volitev v občinah Izola in Piran
V stranki Oljka zadovoljni z izidom volitev v občinah Izola in Piran · V sporočilu za javnost so zapisali, da so kandidata Igorja Kolenca podprli takoj po prvem krogu županskih volitev, saj se je vrsta točk njihovega...
Primorska.info > Politika
Foto: Novi izolski župan je mag. Igor Kolenc
Foto: Novi izolski župan je mag. Igor Kolenc · Po neuradnih podatkih Državne volilne komisije je novi izolski župan postal mag. Igor Kolenc. Ob 51,77 odstotni volilni udeležbi je mag. Igor...
Izola.info > Politika
Pred drugim krogom županskih volitev volilni molk
RTV SLO > Politika
Zadnji poskusi prepričevanja izolskih volilcev
Zadnji poskusi prepričevanja izolskih volilcev · Danes smo bili v Izoli priča zadnjim dejanjem predvolilne kampanje obeh županskih kandidatov, saj ob polnoči nastopi predvolilni molk. V obeh...
Izola.info > Politika
Klokočovnik: Nove sodelavce sem le predlagal
Klokočovnik: Nove sodelavce sem le predlagal · Dr. Tomislav Klokočlovnik v današnji izjavi zatrjuje, da je želel s predstavitvijo svojih morebitnih sodelavcev, zgolj predstaviti vizijo, s kom...
Primorska.info > Politika
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku · Medtem ko je mag.Igor Kolenc svoje podpornike (SD, Desus, Združeni za Izolo, Oljka, Istra-Istria in Zares) predstavil že pred časom, je...
Obala.net > Politika
Pečanova komentira predvolilni »dialog« v Izoli
Pečanova komentira predvolilni »dialog« v Izoli · Breda Pečan je na današnji novinarski konferenci v Izoli predstavnikom medijev pojasnila svoja stališča in argumente, ki se nanašajo na...
Primorska.info > Politika
Klokočovnik obsoja nestrpnost in diskriminacijo
Klokočovnik obsoja nestrpnost in diskriminacijo · Z izolske občinske uprave so sporočili, da je župan Tomislav Klokočovnik v jutranjih urah na volilnih panojih v mestu zasledil sovražne napise,...
Primorska.info > Politika