nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Lokalne volitva 2010 Izola
Lokalne volitve 2010 · Izola

Županski kandidati

Srečko Gombač

Srečko
Gombač

Rojen 1.3.1950. Študij: prva stopnja na Fakulteti za zunanjo trgovino Univerze v Zagrebu, druga stopnja na Ekonomsko-poslovni fakulteti Maribor in Fakulteti za management v Kopru.
V Izoli prebiva od februarja 1954. Živi z ženo Janjo Sever, ima hčerko Janjo, sina Igorja, tri vnučke (14, 11 in 2 leti) in vnuka (3 leta).
Delal je na koprskem Tomosu, na upravi Droge Portorož, v Turistični organizaciji Portorož, za Turistično združenje v Izoli, dlje časa je bil tudi zasebni podjetnik.

Je avtor nekaj knjig o zgodovini letalstva in zgodovini Izole ter člankov o tehniški dediščini, o teh temah je tudi večkrat predaval. Vodil je postavitev muzejske zbirke Parenzana v Izoli in več razstav o letalstvu (zadnja še traja v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri). Sodeloval je pri organizaciji številnih turističnih projektov in prireditev v Izoli in izven.
ZADEVE V OBČINI IZOLA, KI JIH JE PO KANDIDATOVEM VIDENJU TREBA NAJPREJ REŠEVATI

1. Izola je živela od površin, ki zdaj, tako rekoč sredi mesta, že dolgo let nekoristno samevajo. Od nekdanjega Arga, Delamarisa, Mehana, Polimerja mora Izola imeti več. Skrajni čas je, da teritorij občine, predvsem površine blizu morja, z ustreznimi ukrepi ponovno gospodarsko aktiviramo v dobro občanov Izole.

2. Zaledje je lahko dragocen prostor za obogatitev razvoja celotne občine. Zaledje je za razvoj treba opremiti z ustreznejšo infrastrukturo.

3. V preteklih letih je število zaposlenih na občini naraščalo bistveno hitreje od obsega potrebnega dela. Bilo je tudi kar nekaj zgrešenih kadrovsko-organizacijskih potez. Znotraj občinske uprave bo treba izboljševati učinkovitost z uvajanjem novih razvojnih, podjetnikom in obrtnikom prijazih storitev, tudi v sodelovanju z univerzo.

4. V zadnjem mandatu je bil kup občinskega denarja zapravljen brez dolgoročne vizije tudi za manj pomembne zadeve. Postavljalo se je neučinkovite objekte, dela so bila pogosto predraga, ustvarjali so se nepotrebni stroški. Ustaviti je treba nerazumno razmetavanje z občinskim denarjem.

5. Upravljanje z Izolsko občino so na preteklih volitvah dobili v roke ljudje, ki so Izolo slabo poznali in imeli z njo bolj malo skupnega, dolgoletni Izolani pa so bili odrinjeni. Tudi zaradi tega živimo slabše.

Izolo je treba vrniti v roke pravih Izolanov.
Igor Kolenc Branko Simonovič Davorin Adler Vojko Ludvik Tomislav Klokočovnik
Radivoj Nardin Srečko Gombač Egidio Krajcar   
Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS) Socialni demokrati (SD) Nova Slovenija - Krščanska ljudska stranka (NSi) Izola je naša (IJN) Italijanska samoupravna narodna skupnost (ISNS)
Mef in Izolani Oljka - stranka slovenske Istre (Oljka) Slovenska demokratska stranka  (SDS) Zares - nova politika (Zares) Liberalna demokracija Slovenije (LDS)
Slovenska ljudska stranka (SLS) Istra - Istria Združeni za Izolo   
V stranki Oljka zadovoljni z izidom volitev v občinah Izola in Piran
V stranki Oljka zadovoljni z izidom volitev v občinah Izola in Piran · V sporočilu za javnost so zapisali, da so kandidata Igorja Kolenca podprli takoj po prvem krogu županskih volitev, saj se je vrsta točk njihovega...
Primorska.info > Politika
Foto: Novi izolski župan je mag. Igor Kolenc
Foto: Novi izolski župan je mag. Igor Kolenc · Po neuradnih podatkih Državne volilne komisije je novi izolski župan postal mag. Igor Kolenc. Ob 51,77 odstotni volilni udeležbi je mag. Igor...
Izola.info > Politika
Pred drugim krogom županskih volitev volilni molk
RTV SLO > Politika
Zadnji poskusi prepričevanja izolskih volilcev
Zadnji poskusi prepričevanja izolskih volilcev · Danes smo bili v Izoli priča zadnjim dejanjem predvolilne kampanje obeh županskih kandidatov, saj ob polnoči nastopi predvolilni molk. V obeh...
Izola.info > Politika
Klokočovnik: Nove sodelavce sem le predlagal
Klokočovnik: Nove sodelavce sem le predlagal · Dr. Tomislav Klokočlovnik v današnji izjavi zatrjuje, da je želel s predstavitvijo svojih morebitnih sodelavcev, zgolj predstaviti vizijo, s kom...
Primorska.info > Politika
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku
Stranke in liste zanikajo podporo Klokočovniku · Medtem ko je mag.Igor Kolenc svoje podpornike (SD, Desus, Združeni za Izolo, Oljka, Istra-Istria in Zares) predstavil že pred časom, je...
Obala.net > Politika
Pečanova komentira predvolilni »dialog« v Izoli
Pečanova komentira predvolilni »dialog« v Izoli · Breda Pečan je na današnji novinarski konferenci v Izoli predstavnikom medijev pojasnila svoja stališča in argumente, ki se nanašajo na...
Primorska.info > Politika
Klokočovnik obsoja nestrpnost in diskriminacijo
Klokočovnik obsoja nestrpnost in diskriminacijo · Z izolske občinske uprave so sporočili, da je župan Tomislav Klokočovnik v jutranjih urah na volilnih panojih v mestu zasledil sovražne napise,...
Primorska.info > Politika