nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis
Torek, 6. September 2016
Uporabniki zelo zadovoljni s Komunalo Izola
Uporabniki so zelo zadovoljni s storitvami Komunale Izola, kažejo rezultati letošnje ankete. Skupna ocena več kot 1.176 anketirancev (od tega okoli 543 občanov in 633 učencev Izolskih osnovnih šol) je 4,5, kar je v primerjavi z lansko oceno (3,8), skoraj za oceno bolje. Uporabniki ocenjujejo, da so dobro obveščeni o ločenem zbiranju odpadkov, akcijah zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev ter o individualnem naročanju storitev.
Regional Obala > Družba Komunala Izola
Torek, 6. September 2016
V Izolo se vrača BunkerFest
Mladina iz zakloniščnega prostora "Bunker" v Jagodju se na glasbene odre letnega kina Arrigoni v Izoli ponovno vrača v petek, 9. septembra, s III. Open Air festivalom, ki bo tudi letos postregel z veliko raznolike glasbe iz domačih krajev ter tujine.
Regional Obala > Družba Izola
Torek, 6. September 2016
Država za eno, župani za drugo
Osnutek državnega prostorskega načrta (DPN) za hitro cesto Koper-Dragonja bodo javno razgrnili konec septembra ali v začetku oktobra, vendar natančnega datuma na ministrstvu za okolje in prostor ne razkrivajo. Na Darsu se nadejajo, da bi ga sprejeli v drugi polovici prihodnjega leta, toda istrski župani mu bodo, kot kaže, nasprotovali.
Primorske novice > Okolje Izola
Torek, 6. September 2016
Na 19. FSF-ju jih bodo zavrteli skoraj 100
V Portorožu se bo prihodnji torek začel 19. festival slovenskega filma, ki bo ponudil 98 filmov, od tega 52 v tekmovalnem programu. Selekcijska komisija je imela pri izboru težko nalogo, saj je prejela 167 prijav, kar je 20 več kot lani. Veliko je kratkih filmov, kar po besedah vodje festivala Igorja Prassla kaže na porast mladih avtorjev.
Regional Obala > Kultura Izola
Ponedeljek, 5. September 2016
Prostih mest v vrtcih primanjkuje
Na čakalnih seznamih vrtcev v koprski, izolski, piranski in ankaranski občini je po zadnjih podatkih 160 otrok, med katerimi so sicer tudi tisti, ki še niso dopolnili 11 mesecev. Trenutno je prostih le še nekaj mest v Hrvatinih in v piranski občini.
Primorske novice > Izobraževanje Izola
Sobota, 3. September 2016
Bazilika je znova kraljevala v Izoli (foto)
Bazilika je kraljevala današnjim kuharskim dogodivščinam, ki so jih pisali kuharji in kuharice z vseh vetrov. Izolani, natančneje tisti, ki stanujejo v Ljubljanski ulici, so namreč pripravili že 8. Bazilikijado, šefi kuhinj pa so poprijeli za kuhalnice.
Primorske novice > Družba Izola
Petek, 2. September 2016
Gašperšič napoveduje spremembe še ta mesec
Skozi predor Markovec se bodo vozniki vendarle lahko vozili brez vinjete. Infrastrukturni minister Peter Gašperšič, ki je danes obiskal portoroško letališče, je namreč napovedal spremembo vinjetnega sistema cestninjenja v predoru, poroča RTV Slovenija. Zahteve obalnih prebivalcev, ki so jih župani od odprtja predora že večkrat predstavili tudi v Ljubljani, naj bi bile uslišane še ta mesec.
Regional Obala > Družba Izola
Petek, 2. September 2016
S skuterji zavzeli obalno cesto Izola-Koper
Izolska navijaška skupina Ribari je včeraj organizirala tradicionalni Skuter žur. Gre že za peti Skuter žur, ki se je začel z zborom okoli 18. ure v izolskem Arrigoniju, in od koder so nato krenili na pot. Zbralo se je več kot 200 skuteristov s spremljevalci in spremljevalkami. Odpravili so se tudi na obalno cesto Izola-Koper, pri izolski Rudi pa jih je dočakala policijska blokada.
Primorske novice > Družba Izola
Sreda, 31. Avgust 2016
Umirjanje prometa v bližini šol
V Izoli so postavili tri ohišja za merilnike hitrosti v bližini osnovnih šol. Radarska kontrola prometa na Prešernovi cesti proti Belvederju je v preteklosti pokazala pozitiven učinek. S tem želijo v Izoli trajno umiriti promet v neposredni bližini šol in športnih objektov.
Regional Obala > Gospodarstvo Izola
Torek, 30. Avgust 2016
Bi lahko obudili nekdanje zdravilišče?
Pod morjem pred Izolo so že pred leti odkrili termalne vrelce vode. Ta v morje priteče s kraškega terena. Ponikne nekje na Kraškem robu ali v Podgrajskem podolju, pronica globoko pod zemljo in nato privre na dan na morskem dnu pred Izolo, pišejo v Slovenskih novicah. Osem vrelcev so že pred več kot desetletjem (v letih 2002 in 2003) odkrili potapljači Luke Koper in nekaj zanesenjakov. Potrebne bi bile nadaljnje raziskave.
Regional Obala > Turizem Izola
Sreda, 17. Avgust 2016
Solze sreče tudi v Izoli
Veliko nasmehov, veliko solz sreče in čestitk se je danes zvrstilo v nabito polnem klubskem prostoru Jadralnega kluba Burja v Izoli. Nikogar ni bilo, ki ne bi bil že od starta regate prepričan, da Vasiliju Žbogarju ne more pobegniti srebrna olimpijska kolajna. Veselje na koncu je bilo nepopisno.
Primorske novice > Šport Vasilij Žbogar
Torek, 16. Avgust 2016
Vasilij Žbogar v Riu osvojil srebrno olimpijsko medaljo!
Izolski jadralec Vasilij Žbogar je v današnji regati za medalje na olimpijskem jadralnem polju Pão de Açucar v Riu osvojil 6. mesto in Sloveniji priboril srebrno olimpijsko medaljo. Vasilij je tako po bronu v Atenah leta 2004 in srebru v Pekingu leta 2008 v jadralskem razredu laser, na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru prišel že do svoje tretje olimpijske medalje, tokrat v kraljevskem jadralnem razredu finn.
Izola.info > Šport Vasilij Žbogar
Žareče
Ulice
Placi
Ustanove
Izolani
Podjetja
Gostinstvo
Turizem
 
Nimamo informacij o bodočih prireditvah v Izoli.