nov uporabnik
pozabljeno geslo
RSS Izola.infoIzola.info na TwitterjuIzola.info na Facebooku
Izola.info 
Novice Napovednik Imenik Placi Ustanove Izolani Podjetja Gostinstvo Turizem Vpis

Kvartet 7 Plus

 
Kvartet 7 Plus
Izola
041 653 421
Novice [2]
Fotografije [6]
Kvartet je pod imenom »7 PLUS« prvič nastopil v Pomorskem muzeju v Portorožu 3. junija 1993 v zasedbi Šteljo Grbec - bas, Leon Bučar - bariton, vodja kvarteta, Mario Petvar - drugi tenor, umetniški vodja in Danilo Japelj - prvi tenor. Ta nastop člani tudi smatrajo za rojstni dan kvarteta, čeprav so bili zametki kvarteta postavljeni že nekaj let prej.

Kvartet je nastopil na 700 koncertih po vsej Sloveniji in v tujini ter gostoval v številnih televizijskih in radijskih oddajah. Pohvali se lahko s številnimi nastopi s slovenskimi in tujimi estradniki. Med najbolj pomembnimi prireditvami, kjer je nastopil kvartet sodijo mariborski Lent, izolski Mediteran Festival, Metliške poletne prireditve, piranski Županov klicar, koncert na koprskem Titovem trgu, Državna proslava v Ljubljani (skupaj z Rudijem Bučarjem), Mega projekti (tri oddaje Marjance, snemanje oddaj Po domače).

Svojo petnajsto obletnico so obeležili s koncertom v portoroškem Avditoriju, skupaj z orkestrom Roberta Vatovca, nato pa so koncert ponovili še na Manziolijevem trgu v Izoli. Koncertirali so tudi na Hrvaškem,v Italiji in Belgiji.

Septembra 1993 je kvartet izdal svojo prvi album Prijat'li, na katerem je predstavil izbor slovenskih ljudskih in umetnih pesmi. Dve leti pozneje kvartet izda drugi album s priredbami slovenskih ljudskih pesmi Sijaj mi sončece, za katega je spremljevalno glasbo aranžiral Mario. Marca 1998 je kvartet pri založbi Corona izdal svoj tretji album Balada o trobenti in klarinetu, kjer se je predstavil v popolnoma novi luči, saj se je lotil izvedbe znanih ameriških zimzelenih melodij v slogu skupine Manhattan Transfer. Vsi projekti so bili posneti v zasedbi Steljo Grebc - bas, Leon Bučar - bariton, Mario Petvar - drugi tenor in Danilo Japelj - prvi tenor.

Kvartet je sodeloval z mnogimi slovitimi zasedbami. S Primorskimi fanti so leta 1994 zmagali na treh največjih festivalih narodno zabavne glasbe (Števerjan, Vesela jesen in Ptujski festival) ter z njimi posneli pet skladb za do sedaj njihovo edino zlato ploščo z naslovom Amore, amore. Z gledališkim igralcem Gojmirjem Lešnjakom so sodelovali v njegovem projektu Domovina, ljubezen moja, pomagali pri snemanju skupine Faraoni, sodelovali pa so tudi s 3 Big Band Orkestrom, Rudijem Bučarjem, Lucienne Lončina in ostalimi.

Kvartet trenutno nastopa v postavi:
Danijel Bratina - bas
Leon Bučar - bariton
Edvin Panger - drugi tenor
Mario Petvar - prvi tenor
 
Z Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčemZ Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčemZ Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčemZ Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčem
Prijavi napako
ImplosiaImplosiaEnzo HrovatinEnzo Hrovatin
Drago Mislej - MefDrago Mislej - MefDamiano RoiDamiano Roi
3 Big Band Orchestra3 Big Band OrchestraDance MamblitaDance Mamblita
Leon BučarLeon BučarSensationSensation
Pihalni Orkester IzolaPihalni Orkester IzoladAHOWdAHOW
Rudi BučarRudi BučarFolpiFolpi
“Kantajo” že dve desetletji
“Kantajo” že dve desetletji · Prvič so zapeli iz užitka, nadaljevali iz ljubezni, vztrajali tudi v manj naklonjenih časih in pripeli v 21 leto, kar bodo v petek...
Primorske novice > Družba
Z Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčem
Z Borisom Kobalom, pesmijo in gledališčem · Tudi letos smo slovenski kulturni praznik v Izoli počastili z občinsko proslavo v Kulturnem domu, kjer so se poleg osrednjega gosta...
Izola.info > Kultura